logo
241114141834header.jpg

Gisteravond heb ik mijn schoen gezet. Zoals het hoort heb ik er een wortel voor Americo bij gedaan en een paar koekjes voor Piet en Sint. Persoonlijk vind ik de wortels van tegenwoordig wat aan de kleine kant. Ik ben geen sizequeen, maar het oog wil ook wat. Zo blij als een kind sprong ik vanochtend uit bed en wat zag mijn welwillend oog? Helemaal niks! Er stond een schoen met niks erin. Niks, nada, noppes. Dit is wat er mis is met de maatschappij. Ik geef maar en ik geef maar en ik krijg er niks voor terug. Geen chocoladeletter, geen fondant muisje of kikker en ook geen lullige pepernoot.

 

 

Dit voorkomen? Maak bovenstaand, alles behalve lullige, écht gezonde kruidnootjes.

 

Ik doe de laatste tijd enorm mijn best om mijn manier van leven op de juiste manier in te vullen. Ik ben toch een voorbeeld als Model Workout trainer. Het punt is alleen dat ik geen idee heb wat de juiste manier van leven is. Volgens het vrouwenblad, dat ik gebruik voor de kattenbak, moet ik verantwoord en vrijgevig zijn. We kunnen ervanuit gaan dat aan mijn vrijgevigheid op 5 december waarschijnlijk geen gehoor wordt gegeven en verantwoord ben ik nog nooit geweest. Geen zin in ook.

 

Hoe verantwoord zijn de kruidnoten in de supermarkt?, vraag ik me ineens af. Hoeveel moet je er eten om er echt ziek van te worden? Ik doe elk jaar een verwoede poging, maar afgezien van dat ik drie weken kan koken op mijn eigen gas ben ik er nog nooit ziek van geweest. Of van aangekomen. Horen jullie ook altijd dat gemekker van iedereen dat ze zoveel zijn aangekomen na Sinterklaas en de overige feestdagen? Ik vraag me dan af hoeveel je er in één maand weet in te proppen. Sta je stiekem midden in de nacht een kilo speculaas in je mik te proppen? Eet jij stiekem de wortels van Americo uit de schoen van de buurtkinderen? Vreet jij kiloknallers aan kruid- en pepernoten on the spot in de supermarkt of vul jij je grote gat met marsepein?

 

Ben jij Obesi-Piet?

Ik heb van een Instagramaccount geleerd dat ik beter de ouderwetse pepernoten kan eten dan de kruidnoten die wij tegenwoordig pepernoten noemen. Pepernoten bevatten veel minder vet dan kruidnoten en zelfs helemaal geen verzadigd vet. Een handje pepernoten van 20 gram bevat slechts 31 calorieën. Een handje kruidnoten van 20 gram bevat al snel 48 calorieën. Per 100 gram bevatten pepernoten ongeveer 310 calorieën. Verder ben ik heel slecht in tellen, 1 wijn, 2, wijn, 6 wijn, mijn hoofd doet pijn. Anyway, kruidnoten bevatten veel verzadigd vet en bestaan voor een groot gedeelte uit suiker. Kruidnoten bevatten 475 calorieën per 100 gram. Daarnaast bevatten ze 10 gram vet waarvan 5 gram ongezonde verzadigde vetten. Aangezien ik als man gemiddeld 2.500 kcal per dag mag hebben koop ik er nog wat pepernoten bij!

 

 

Zelf bovenstaande authentieke pepernoten maken? Hoe je dat doet lees je hier.

 

Vol verwachting klopt mijn hart, wie de roe krijgt wie de gard. Al moet ik toegeven dat ik de roe, na het lezen van Fifty Shades of Grey inmiddels ook als cadeautje ben gaan zien. Stilletjes huil ik een beetje omdat het hele feest aan mij voorbij zal gaan. Ik heb geen kinderen en aan Sint met vrienden en surprises maken heb ik geen boodschap. Nee, Sinterklaas vier ik net als voorgaande jaren in eenzaamheid met alle troep die ik in de supermarkt koop. Ik ben een zielepiet…

 

Ps.

Modelworkout is helemaal new and improved en ik zou het superleuk vinden als je een kijkje neemt en je aanmeldt. Je kan nu kiezen uit verschillende lifestyles en wij matchen dan de juiste workouts en recepten voor je! Hoe makkelijk wil je het hebben? Check www.mymodelworkout.com en train tegelijk met mij de pepernoten van je kont af!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties