logo
190115112035omfietsmozzaimg.jpg

Dag leuke lezers van Foodness! Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste blogpost voor Foodness schreef. Nu heb ik daar best een paar goede redenen voor, bijvoorbeeld het feit dat ik ietwat druk was met HET UITBRENGEN VAN MIJN EIGEN KOOKBOEK (wiehoe!), waar Claartje al over schreef een tijdje geleden. Maar ik moet óók toegeven dat ik wat moeite had met het verzinnen van een onderwerp voor een nieuwe blogpost voor Foodness. Totdat ik dit weekend met Claartje op stap was en we spraken over de lekkerste mozzarella uit de Nederlandse supermarkt. Opeens had ik mijn onderwerp. Je kunt deze blogpost dus gerust interpreteren als een ode aan de mozzarella van Garofalo. Totaal ongesponsord trouwens. Gewoon, omdat iedereen moet omfietsen voor deze mozzarella. Want hij is het waard.

 

Nu moet je weten dat ik helemaal niet zo’n kaasliefhebber ben. Of beter gezegd; was. Tot drie jaar geleden at ik vrijwel geen kaas en langzamerhand ben ik het steeds een beetje gaan proberen. Mozzarella, daar moest ik dan ook lange tijd niets van hebben. Tot ik vorig jaar een paar dagen in Rome doorbracht en daar een bezoek bracht aan een heuze mozzarellabar (Hallo Amsterdamse ondernemers; wie begint een Obica in Amsterdam? Ik beloof je: Gat in de markt!). En daar at ik de lekkerste mozzarella die ik ooit heb gehad. Waar ik eerder echt niet moest denken aan gewoon kale mozzarella in m’n mond stoppen, kon ik er hier geen genoeg van krijgen. Mocht je dus eens in Italië, de UK, USA, Japan of Dubai zijn, ga dan absoluut langs Obica; de beste mozzarella ter wereld.

 

 

Maar omdat wij geen Obica in Nederland hebben, zocht ik al lange tijd naar een goed alternatief. En omdat ik nou eenmaal graag over eten praat, wilde dit onderwerp nog wel eens ter sprake komen. Zo ook tijdens een gesprek met mijn uitgever, nog tijdens het maakproces van mijn kookboek. Paul tipte mij een mozzarella die én goddelijk zou zijn én verkrijgbaar in Amsterdam en dan óók nog in de supermarkt. Maar wel alleen bij Jumbo. En als Amsterdammer, in de stad met welgeteld 260 Albert Heijns vs. 3 Jumbo supermarkten, betekent dat dus omfietsen. Maar Paul overtuigde mij en zo heb ik op mijn beurt vandaag Claartje overtuigd en de term #omfietsmozzarella is geboren. Want hij is het waard.

 

Ben jij ook benieuwd naar de lekkerste mozzarella in town, gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt? Probeer dan gewoon echt eens de mozzarella van Garofalo. Hij is onwijs smeuïg van binnen en ontzettend goed van smaak. Echt een buffelmozzarella zoals je ‘m in Italië zou eten. En écht beter dan 50ct huismerk mozzarella (beter bekend als kauwgombal met een Italiaans tintje) of de 2 euro buffelmozzarella die verkrijgbaar is bij AH. Nee geloof me, deze #omfietsmozzarella van Garofalo is de volle 2 euro voor een kleine bol, of 4 euro voor een grote, écht waard. Je vindt ‘m bij Jumbo in het koelvak met “verse” kazen en tapenades etc.

 

 

Benieuwd naar een recept met deze to-die-for mozzarella? Check dit recept voor risotto met met mozzarella gevulde portobello.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties