logo
FITSPIRATION

Op city trip in eigen stad (Amsterdam!) met gezonde energieboosters

Op city trip in eigen stad met gezonde energieboosters

Kijk jij weleens écht om je heen? Of zijn je ogen vaak gekluisterd aan je smartphone – zelfs als je op de fiets zit? Ik behoor absoluut tot die laatste categorie, maar ik heb vorige week besloten het roer om te gooien. Ik woon in Amsterdam – wat mij betreft de mooiste stad op aarde – en ga vanaf nu oog hebben voor mijn omgeving. Van fotogenieke hoekjes en mooie graffiti muren tot prachtige etalages van kleine winkels. Wanneer je opkijkt van je smartphone is er zóveel moois te ontdekken! Zo (her)ontdekte ik onlangs een aantal hele toffe plekken in mijn eigen stad.

Tip: Neem wel een gezonde snack mee, want van rond struinen krijg je trek. Ik merk het meestal pas te laat, maar ik word mega chagrijnig als ik niet op tijd iets snack. Dat is voor niemand leuk 😉 Tijdens mijn ontdekkingstocht in A’dam had ik een vruchtensapje in mijn tas: een goede energieboost. Ik krijg overigens vaak de vraag of fruitsuikers en vruchtensapjes nu ‘slechte’ of juist goede energieboosters zijn. Het antwoord is dat dat afhangt van je levensstijl: als je calorie-inname al precies in balans is met wat je verbruikt kun je vruchtendrankjes beter niet als ‘extra’ nemen, maar wel ‘in plaats van’. Je kunt dus beter niet een halve liter vruchtensap drinken en óók een energiereep eten als snack, maar als je de energiereep vervángt door een gezonde smoothie maken de relatief ‘lege’ calorieën van de energiereep plaats voor de vitaminerijke calorieën van het vruchtensap. Voor een energieboost tijdens zo’n city trip neem ik bijvoorbeeld liever een smoothie van Naked dan een energiereep of een glas frisdrank. Dan heb je namelijk in één klap 57 bosbessen, 3 blauwe bessen, 2,5 appels en 1,5 banaan binnen. BAM!

Op city trip in eigen stad (Amsterdam!) met gezonde energieboosters

‘Verborgen’ hotspots Amsterdam

– In het Westerpark vind je meerdere toffe plekken, maar begin bij het Westergasterras en wandel dan langs de fotogenieke Gashouder richting het grote grasveld. In de zomer zijn de mensen die er neerstrijken een attractie op zich.

– De Oude Turfmarkt is een toeristische trekpleister waar veel rondvaartboten aanleggen, maar om het hoekje vind je de Oudemanhuispoort, een karakteristiek stukje Amsterdam met hele mooie doorkijkjes op de grachten. Wie goed zoekt vindt ook een gigantische muurschildering – zeer Instagramwaardig!

– Een ander fotogeniek park in de stad is het Oosterpark. In Hotel Arena beleefde ik vroeger al veel avonturen toen het nog een club was, en nu kom ik er opnieuw graag om mij te komen in café / restaurant PARK, dat een van de fijnste terrassen van de stad heeft én lekkere lokale biertjes.

– Niet echt verborgen, wel een openbare oase in de stad: het Amstelveldje. Fotogeniek en pal naast de gezellige Utrechtsestraat.

– Het marineterrein aan de Kattenburgerstraat is een verborgen parel op een steenworp afstand van het centrum van de stad. Dit stadsstrand is eigenlijk weinig meer dan een grasveld, maar omdat het aan een hele lange steiger ligt die het IJ in loopt, is het een perfecte plek om te zwemmen. Picknicken tot de zon ondergaat!

Wat zijn de ‘verborgen’ hotspots in jouw stad?

Op city trip in eigen stad met gezonde energieboosters

Het marineterrein in Amsterdam: een verborgen parel!

– Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Naked Juice. –


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties