logo
FOODSPIRATION

Pimp je sla met fruit!

080414094221BlogLeonie8Image.jpg

Heerlijk, wat was het lekker zonnig de afgelopen week. Die regen die erna kwam, vergeten we gewoon snel. We moeten het wel leuk houden, toch? Ik word blij van mooi weer en met mij heel veel mensen. Het zonnetje schijnt en iedereen is weer volop gemotiveerd, vrolijk, vol inspiratie en heeft zin in van alles! Ook leuk aan lekker weer; je krijgt trek in allemaal zomerse gerechten. Weg met de stamppotten en let’s welcome the salads! In deze blogpost ga ik je inspireren met een paar van mijn favoriete salades, die je prima kunt eten als lunch of als heel avondmaal. En om het extra zomers te maken; al deze salades bevatten iets van fruit. We doen gewoon net of het al volop zomer is.

 

 

Ik begin met een zoetige salade die heerlijk is als lunchmaaltijd. Wist je dat je aardbeien heel lekker kunt maken door ze in balsamicoazijn te leggen? Dit leerde ik toen ik eens de Eton Mess van Jamie Oliver maakte. Door je aardbeien te mengen met balsamico worden ze een beetje zurig, en heel stroperig. Super lekker! Dat in combinatie met feta, pompoenpitten en een handje ijsbergsla, maakt een heerlijke salade. Heel zomers, heel voedzaam, en heel lekker.

 

 

Een andere rode fruitsoort waar ik echt gek op ben zijn frambozen. Frambozen staan samen met watermeloen op een gedeelde eerste plaats, als het op mijn lievelingsfruit aankomt. En wist je dat je framboos heel lekker kunt combineren met brie? Dit is niet alleen lekker als hapje (klinkt gek, is echt lekker), maar ook verrukkelijk in een salade. Voeg daar nog wat walnoten en balsamicosiroop aan toe en je hebt een vet zomerse maaltijdsalade. En het ziet er ook nog mooi uit, toch?

 

Wat ik bovendien zo leuk vind aan salades met mooi fruit, is dat ze niet zo standaard zijn. Het ziet er al gauw heel vrolijk en gekleurd uit. En niet iedereen zou bedenken om fruit door z’n salade te doen. Ga je koken voor een gezelschap? Zet een van deze salades op tafel en je wordt meteen als creatief en culinair bestempeld. En dat terwijl het zo simpel is. Een salade die niet mag ontbreken in dit rijtje van zomerse salades met fruit, is die van veldsla met Parmezaanse kaas en vijgen. Sowieso is de combinatie van vijgen en kaas ge-wel-dig en dat komt al helemaal goed tot z’n recht in deze salade. Voeg er voor wat extra body nog wat cherrytomaatjes aan toe en top af met pistachenootjes. Ook de combinatie van vijgen met pistache is namelijk geweldig. Oh, en ook hier weer die balsamicosiroop gebruiken, die doet het goed in iedere salade. En weet je wat fijn is? Luxe balsamicostroop is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt!

 

Ik hoop dat ik je vandaag heb geïnspireerd om eens aan de slag te gaan met fruit in je salade. Ook al is het nog geen zomer en zijn de vruchten nog niet helemaal op hun best, er is niks mis met de zomer een klein beetje dichterbij halen door middel van wat fruitige salades, toch?

 

Welk fruit vind jij lekker in een salade?

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties