logo
FOODSPIRATION

Plog: het biologische lifestyle festival: EkoTown!

080714122029Susanne4Image.jpg

Nederland krijgt er ieder jaar meer foodfestivals bij, en daar mogen wij ons gelukkig mee prijzen! Zo is Claartje in mei naar Taste of Amsterdam geweest; een festival in het Amstelpark waar Nederlandse en internationale chefkoks allerlei gerechten klaarmaken en de beste restaurants uit Amsterdam en omgeving zich presenteerden met hun signature dishes.

 

Een ander festival, EkoTown, werd al eerder op Foodness aangekondigd, waarbij je 2 x 2 toegangskaarten kon winnen. Dit festival, dat dit jaar voor het eerst gehouden werd in het Amsterdamse Bos op 21 & 22 juni, draaide om het ervaren, genieten en proeven van een biologische lifestyle. En met in totaal zo’n 7.000 bezoekers, is er zeker een ‘biologische movement’ gerealiseerd! Als fotografe en healthlover heb ik me zalig vermaakt op EkoTown. Er was zoveel te ziet, eten, kletsen, luisteren en sporten! Van de hele fotoreportage heb ik deze Plog (Photo Blog) gemaakt.

 

 

Bij de ingang van EkoTown blijven we nog even hangen; jazzklanken komen uit een omgebouwde tractor, en daarmee is de toon al gezet: dit gaat een super relaxte dag worden!

 

 

 

 

Na een korte kennismaking met Dr. Hauschka Make-up Artist Karim Sattar, bewonderen we de producten van Dr. Hauschka en kijken we toe hoe hij persoonlijke adviezen geeft.

 

 

 

 

Oriënterend kijken we het festivalterrein over, en als chocoladeliefhebbers hebben we snel Lovechock gevonden. De allernieuwste serie Lovechock Rocks mogen we proeven; ze smaken waanzinnig lekker! De superfoods, waaronder ook de gezondheidsbevorderende reishi paddenstoelen zijn te bewonderen in houten bakken.

 

 

 

Onder het genot van een kopje YogiTea en een stukje Lovechock chocolade gaan we naar de presentatie van Ralph Moorman luisteren. Hij geeft zijn visie over een gezond voedingspatroon: eet zo puur en onbewerkt mogelijk en zoek de balans voor een gezond en fit lichaam.

 

 

 

 

Er is volop muzikaal genot op EkoTown; in het zonnetje genieten we van Julia van der Toorn!

 

 

 

Ook zijn er allerlei activiteiten en workshops. We kijken toe hoe iedereen fanatiek aan het schudden is met kleine bekertjes. Er zit slagroom in, wat na lang schudden boter wordt. En uiteraard mag iedereen zelf hun geschudde resultaat proeven!

 

 

 

Voor de kids zijn er ook volop activiteiten, zoals brood bakken, speurtochten en draaimolens.

 
 

 

Tijd om nog meer te proeven: we genieten van een super gezond shotje tarwegras van Grass2Juice.

 

 

 

En vervolgens genieten we nog van een heerlijke smoothie met bijenpollen. We krijgen uitgelegd hoe belangrijk bijen zijn; zonder bijen zou er geen bestuiving plaatsvinden, waardoor er geen bloesem zou worden bevrucht en er geen vruchten zouden groeien. Zo vaak sta ik niet stil bij deze belangrijke functie van bijen in het ecosysteem!

 

Ook kom ik De Peuleschil nog tegen, die laat zien hoe makkelijk je kiemgroenten kunt kweken. Het trekt veel bekijks, en iedereen is verbaasd hoe makkelijk en snel je tuinkers of broccolikiemen hebt. De methodes heb ik ook uitgelegd in mijn vorige blogs.

 

Alle super gezonde en lekkere producten mochten helaas niet verkocht worden; zo jammer dat ik geen voorraadje in kon slaan van kiemzaden, chiazaad, gojibessen, allerlei andere noten en zaden of cosmeticaproducten van Weleda of Dr. Hauschka! Misschien een tip voor volgend jaar? Dan kom ik zeker weer een dagje langs! 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties