3 Tips om (alcoholvrije) cocktails extra feestelijk te maken
INGREDIËNTEN
Voor de limoen-munt cocktail
-
Bruisend water 150 milliliter
-
Limoen 1 stuks
-
Munt 2 takjes (vers)
-
Suiker 50 gram (in een bord)
Voor de appel-kaneel cocktail
-
Appel 1 stuks
-
Suiker 50 gram (in een bord)
-
Kaneelpoeder snufje (meng met de suiker)
-
Bruisend water 75 milliliter
-
Appelsap 75 milliliter
Cocktails hoeven echt niet altijd alcohol te bevatten. Voor mij is een cocktail zonder alcohol net zo feestelijk – als je een beetje je best doet. Wel zo handig als je bijvoorbeeld de BOB bent. Maak je cocktail – al dan niet alcoholvrij – af met een heleboel versieringen. Ik doe het voor!
(Ik doe ook voor hoe je met limoenen moet jongleren. Zoals je ziet moet ik nog even oefenen…)
Tip 1: Maak een suikerrandje
Pimp je cocktailglas door de rand van het glas een suikerlaagje te geven. Hiervoor maak je het randje eerst nat met een klein beetje water; hierdoor blijft de suiker plakken. Vervolgens dip je het glas ondersteboven in een klein laagje suiker, dus met de rand van het glas naar beneden. Voila!
Tip 2: Maak bijzondere ijsklontjes
Gewoon ijs is natuurlijk maar saai. Maak ijsklontjes extra speciaal door er een ingrediënt uit je cocktail in te verwerken! Doe bijvoorbeeld muntblaadjes, stukjes limoen of klein gesneden appel in een ijsblokjesvorm, schenk het water erop en vries de boel in. Super simpel, super fancy resultaat.
Tip 3: Versier je glas met een fruitster
Want wat is kerst zonder ster? Een fruitster maak je heel makkelijk van dun gesneden appelpartjes, die je op een satéprikker spiest en vervolgens uitwaaiert. Kijk in de video om te zien wat ik precies bedoel.
Pssst: de messen die ik gebruik in de video zijn van Zyliss en je kunt er nu voor sparen als je tankt bij ESSO. Kijk voor meer informatie op Esso.nl/Zyliss.
Cheers!
– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –
INGREDIËNTEN
Voor de limoen-munt cocktail
-
Bruisend water 150 milliliter
-
Limoen 1 stuks
-
Munt 2 takjes (vers)
-
Suiker 50 gram (in een bord)
Voor de appel-kaneel cocktail
-
Appel 1 stuks
-
Suiker 50 gram (in een bord)
-
Kaneelpoeder snufje (meng met de suiker)
-
Bruisend water 75 milliliter
-
Appelsap 75 milliliter
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties