logo
RECEPT

3x Gin-tonic: met mandarijn, radijs of citroen

3x Gin-tonic: met mandarijn, radijs of citroen
INGREDIËNTEN

Gin-tonic in een vissenkom, een gin-tonic cocktail met vuurwerk in het glas, gin-tonic taarten… De GT opmars is nog lang niet voorbij en dat zorgt voor de gekste creaties. Voor de verandering doe ik daar eens niét aan mee, maar ga ik terug naar de basis: gin en tonic. Maar dan wel met leuke kleurtjes en smaakcombinaties, om het feestelijk te houden.

1. Roze gin-tonic cocktail

Wat is het precies? 50 milliliter 2VC Dry gin met 150 milliliter Aromatic Tonic Water en pittige radijs. In Engeland bestaat een cocktail die “The Pink Gin” wordt genoemd, daar is deze tonic variant op gebaseerd. Voor de kleur én voor de pittige en frisse smaak voegde ik ook een paar schijfjes radijs toe. Tip om te zorgen dat je drankje niet teveel verwatert: zorg dat er echt veel ijs in het glas zit. Dit houdt je drankje goed koud zodat de ijsklontjes minder snel smelten. Vaarwel verwaterde cocktail!

3x Gin-tonic: met mandarijn, radijs of citroen


TIP: Wil je wél borrelen, maar heb je zelf níet de ingrediënten in huis? Dan is een borrelpakket een heel goed idee. Dat soort pakketten kun je heel makkelijk online bestellen, dan belanden alle borrel benodigdheden vanzelf in je brievenbus. Zo kun je zelfs ten tijde van een wereldwijde pandemie samen borrelen, bijvoorbeeld door je werkgever te vragen om cadeaupakketten naar al je collega’s te sturen. Dan kan ook non-alcoholisch, natuurlijk. Wel zo handig!


2. Mandarijn GT

Wat is het precies? 50 milliliter Bobby’s dry gin met 150 milliliter clementine Tonic Water, mandarijn, kardemom en kruidnagel. Een kruidige gin, zoals Bobby’s, gaat goed samen met extra kruiden in het glas. Daarom voegde ik een paar kardemompeulen en wat kruidnagel toe.

Tip: vries partjes mandarijn in en gebruik die als een deel van de ‘ijsklontjes’ in de cocktail.

3x Gin-tonic: met mandarijn, radijs of citroen

 


 

3. Frisse citrus gin-tonic cocktail

Wat is het precies? 50 milliliter Hermit gin met 150 milliliter Mediterranean Tonic Water, citroen en sinaasappelschil. Om de GT niet te verwateren of te zoet te maken, maar wél een sinaasappelsmaak toe te voegen, sneed ik hele dunne reepjes van de schil van een sinaasappel. Tip: echte cocktailprofessionals wrijven de rand van het cocktailglas ook weleens in met zo’n sinaasappelschil. Dat kun je natuurlijk ook doen.

Cheers!

3x Gin-tonic: met mandarijn, radijs of citroen

Wat is jouw favoriet?

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties