
Koffie is meer dan alleen een oppepper in de ochtend: het is een veelzijdig ingrediënt dat je kunt gebruiken in allerlei heerlijke recepten, van zoete lekkernijen tot hartige gerechten. Bij HEMA vind je een breed assortiment aan kwalitatieve koffieproducten die perfect zijn om mee te experimenteren. Hier zijn drie verrukkelijke recepten die je maakt met koffie van HEMA. Met deze recepten kun je genieten van heerlijke creaties waarin de smaak van koffie prachtig tot zijn recht komt.
1. Koffie tiramisu
Hiervoor heb je nodig:
– 250 ml sterke koffie
– 500 g mascarpone
– 4 eieren (gescheiden)
– 100 g suiker
– 200 g lange vingers
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 50 ml amaretto (optioneel)
Zo maak je het:
- Zet een sterke koffie van HEMA koffiebonen en laat deze afkoelen.
- Klop de eidooiers met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
- Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het mascarpone-mengsel.
- Doop de lange vingers kort in de afgekoelde koffie (en eventueel de amaretto) en leg een laag in een schaal.
- Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers. Herhaal dit met een tweede laag lange vingers en het resterende mascarpone-mengsel.
- Laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder.
2. Koffie smoothie
Hiervoor heb je nodig:
– 1 bevroren banaan
– 1 kopje afgekoelde koffie
– 200 ml melk of plantaardige melk
– 1 eetlepel cacaopoeder
– 1 eetlepel honing of agavesiroop
– Een handje ijsblokjes
Zo maak je het:
- Zet een kopje koffie (de HEMA koffiecups zijn hiervoor ideaal) en laat deze afkoelen.
- Doe de bevroren banaan, afgekoelde koffie, melk, cacaopoeder, honing en ijsblokjes in een blender.
- Blend tot een gladde, romige smoothie.
- Schenk in een glas en geniet direct van deze verfrissende koffie smoothie.
3. Koffiemarmercake
Hiervoor heb je nodig:
– 250 g boter
– 250 g suiker
– 5 eieren
– 300 g bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 50 ml melk
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 50 ml sterke koffie
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175°C en vet een cakevorm in.
- Zet een sterke koffie met HEMA koffiebonen en laat deze afkoelen;
- Klop de boter en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door.
- Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit in delen toe aan het beslag. Voeg de melk toe en mix tot een glad geheel.
- Verdeel het beslag in tweeën. Meng door de ene helft de afgekoelde koffie en cacaopoeder.
- Schep het gewone en het koffie-chocoladebeslag om en om in de cakevorm en trek met een vork een paar keer door het beslag om een marmer effect te krijgen.
- Bak de cake in 60-70 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (de prikker moet er schoon uitkomen).
- Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.
Meer doen met koffie!
Bovenstaande recepten laten zien dat koffie een heerlijke toevoeging is in je keuken. Je kunt er veel meer mee dan alleen maar koffie zetten! De omschreven recepten zijn heerlijk zoet, maar ook in hartige gerecht komt koffie trouwens tot zijn recht. Zin om verder te experimenteren? Maak dan eens ribeye met koffierub en koolsla, of marineer langoustines in miso en koffie en verras je smaakpapillen!

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties