logo
RECEPT

3x Makkelijke vegan maaltijd | Recepten

Subway vegan supreme
INGREDIËNTEN

Van 11 t/m 17 maart is het de nationale week zonder vlees. Voor veel mensen in nederland is het een behoorlijke uitdaging om 7 dagen lang geen vlees te eten. Zelf ga ik nog een stapje verder: ik eet elke dag een vegan maaltijd in de tweede week van maart. Wat jij ook doet, hier vind je in ieder geval alvast 3 lekkere én makkelijke vegan recepten bij elkaar.

1: Gepofte aubergine met brood & granaatappelpitjes

Aubergine is mijn absolute lievelingsgroente. Ik ben Ottolenghi voor eeuwig dankbaar voor de combinatie met granaatappelpitjes. Eet deze gepofte aubergine met hummus en brood, dan is het een lichte en overheerlijke vegan maaltijd. Bekijk het recept hier (klik!).

1: Gepofte aubergine met brood & granaatappelpitjes

2: Noedels met kokos-saté saus en courgette

De Aziatische keuken is ideaal voor liefhebbers van plantaardige maaltjes. Kokosmelk is de beste uitvinding op aarde, die ik ook gebruikte voor dit noedelgerecht met een kokos-saté saus. Klinkt goed, nietwaar? Kijk hier (klik!) voor het recept.

2: Noedels met kokos-saté saus en courgette 

3: Vegan sandwich met quinoa patty

Komen de broodjes met hummus je neus uit? Deze sandwich, belegd met een soort mini burgertjes van quinoa, kikkererwten, komijn en koriander, is een welkome afwisseling. Je haalt deze ‘Vegan Supreme’ sandwich gewoon bij Subway – ja, echt! Ik belegde die van mij met sweet onion dressing (die is ook vegan), jalapenos, tomaat en komkommer. En ik voegde zelf een toefje veganaise toe, omdat het kan. Serieus lekker!

Subway vegan supreme

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties