
Wie mij een beetje kent, weet dat ik mijn dag het liefste start met een yogales. Een sportief én zen begin – beter kan niet, toch? Dat betekent alleen wel dat mijn ontbijt ook licht moet zijn, en tegelijkertijd voedzaam. Sporten op lucht is iets voor mafkezen – echte mensen hebben voedingsstoffen nodig!
Het is nog best lastig om crackers te vinden die je dat lekkere lichte gevoel geven, zónder dat je na een half uur al weer trek hebt. Die verzadigen, maar toch verantwoord zijn. De reden dat ik er op dit moment een pak Bolletje Lichte Crackers per week doorheen jaag, is dat die precies die combi hebben. Wel vezels en voedzaam, geen overbodige suikers, toch lekker licht. Onderstaande recepten maakte ik met Bolletje Lichte Crackers Havermout. Wat is jouw lievelingsbeleg op een cracker? Reageer hieronder en deel het mij en elkaar!
1: Pindakaas-banaan-sambal
2: Roze crackers
3: Roomkaas – rode ui – bieslook
PS: Omdat ik zo enthousiast ben over de Lichte Crackers van Bolletje mocht ik komen opdraven in een heuse commercial. Precies: op televee. Op 24kitchen! Samen met Marlieke van Cotton and Cream en Elise van Chicks Love Food sta ik in de keuken en vertel ik over mijn ontbijt. Vanaf 6 november draait de commercial – als je me voorbij ziet komen hoor ik heel graag wat je van het spotje vindt! (Aaaah!)
Goed, maar we hadden het over recepten voor originele beleg op je cracker. De eerste bevat – hoe kan het ook anders – pindakaas!
Recept 1: Pindakaas-banaan-sambal
1 el pindakaas
1/2 banaan
1 tl sambal
Deze hoeveelheden zijn goed voor in totaal 2 crackers. Snijd de banaan in dunne plakjes. Besmeer de crackers met pindakaas, verdeel de banaan erover. Maak af met kleine drupjes sambal. Ik houd wel van pittig en laat mezelf af en toe ‘uitschieten’ met sambal, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen!
2: Roze crackers
Is het geen plaatje? Het recept voor deze roze unicorn crackers vind je hier!
3: Roomkaas – rode ui – bieslook
1 el roomkaas
1/4 rode ui, in ringen
6 takjes bieslook
Ook ditmaal zijn bovenstaande hoeveelheden goed om 2 crackers mee te beleggen. Snijd de ui in dunne ringen, huil je ogen uit hun kassen, droog je wangen en besmeer je crackers vervolgens met de roomkaas. Verdeel de rode ui en de takjes bieslook erover. Maak af met een fikse snuf peper en – als je dat lekker vindt – een snufje zout. Ook lekker: sprenkel een klein beetje citroensap over de cracker!
Eet smakelijk!
– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –
INGREDIËNTEN

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties