logo
RECEPT

4x Wrap recept: Italiaans, Frans, Japans, Indiaas

George Foreman grill
INGREDIËNTEN
Italië
Frankrijk
Japan
India

Een reis over de wereld in vier verschillende wrap gerechten. Dat leek me wel een goed idee, aangezien reizen op dit moment nu eenmaal niet voor iedereen haalbaar is. Reis je met me mee naar Italië, Frankrijk, Japan en India?

Het concept is simpel: verdeel vier ingrediënten over een ronde tortilla die je indeelt als een klok: een kwartier per ingrediënt. Snijd de tortilla in op de lijn van 12u, zodat je ‘m vervolgens per ‘kwartier’ kunt dubbelklappen tot je helemaal rond bent.

Japanse wrap recept

Japan

Daarna leg je de wrap kort op de grill. Ik gebruikte mijn George Foreman grill, omdat die snel loeiheet wordt en eventuele sappen die eruit druipen netjes afvoert. Bovendien is dit apparaat zeer budgetvriendelijk. Niet gek dus, dat het hét nr. 1 merk in grills is wereldwijd. Ook fijn: het is een prettig handzaam formaat, dunner dan andere grill apparaten, dus je kunt je George Foreman grill echt in elke keuken kwijt in een kastje.

Pssst: check mijn Instagram pagina, waar je kans maakt op een George Foreman grill te winnen!

George Foreman grill

Nodig voor wrap recept

(voor 2 wraps – per land)

Recept 1: Italië

2 wrap tortilla’s
150 gram mozzarella
8 cherrytomaatjes
6 blaadjes basilicum
2 eetlepels pesto

 

Recept 2: Frankrijk

2 wrap tortilla’s
100 gram brie
50 gram jambon cru (gedroogde rauwe ham)
100 gram groene asperges

 

Recept 3: Japan

2 wrap tortilla’s
2 eetlepels misopasta
1/4 komkommer, in plakjes
100 gram gerookte zalm
2 stuks lente-ui, in stukjes

 

Recept 4: India

2 wrap tortilla’s
2 eetlepels madras kruidenpasta
80 gram spinazie
100 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
1 gekookt ei

4x Wrap recept: Italiaans, Frans, Japans, Indiaas

Italië

Bereidingswijze 4x wrap recept

Stap 1.
De bereidingswijze van deze wrap tortilla’s is eigenlijk elke keer hetzelfde. Je deelt een ronde tortilla in als een klok: elk kwartier krijgt een eigen ingrediënt.

Stap 2.
Snijd de tortilla in tot het midden; bv. op 12 uur. Vouw de tortilla vervolgens om per ‘kwartier’, tot je helemaal rond bent.

Stap 3. Leg het pakketje van de tot een kwart gevouwen wrap tortilla op de hete grill. Bak 3-5 minuten, tot de kaas gesmolten is en/of tot de wrap bruin verkleurd is.

 

Let op: bij de Franse wrap tortilla moet je eerst de asperges even los grillen; die worden anders niet goed gaar. Ook gebruikte ik bij de trip naar Frankrijk maar 3 ingrediënten, wat betekent dat je de wrap in drieën vouwt in plaats van in vieren.

Franse wrap tortilla

Frankrijk

Welk land kunnen we nog meer toevoegen aan onze wereldreis? Welke vier ingrediënten zou je daarvoor gebruiken? Reageer hieronder in de comments en laat het me weten!

India wrap madras

India

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met George Foreman.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Italië
Frankrijk
Japan
India
Volg me ook op Instagram!

Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

  Naar Instagram