INGREDIËNTEN
Italië
-
Tortilla 2 stuks
-
Mozzarella 150 gram
-
Cherrytomaatjes 8 stuks
-
Basilicum 6 blaadjes
-
Pesto 2 eetlepels
Frankrijk
-
Tortilla 2 stuks
-
Brie 100 gram
-
Ham 50 gram (liefst jambon cru)
-
Groene asperges 100 gram
Japan
-
Tortilla 2 stuks
-
Miso 2 eetlepels
-
Komkommer 1/4 stuks, in plakjes
-
Gerookte zalm 100 gram, in snippers
-
Lente-ui 2 stuks, in ringetjes
India
-
Tortilla 2 stuks
-
Currypasta 2 eetlepels (liefst madras)
-
Spinazie 80 gram
-
Kipfilet 100 gram, in stukjes gesneden
-
Ei 1 stuks, gekookt en in plakjes
Een reis over de wereld in vier verschillende wrap gerechten. Dat leek me wel een goed idee, aangezien reizen op dit moment nu eenmaal niet voor iedereen haalbaar is. Reis je met me mee naar Italië, Frankrijk, Japan en India?
Het concept is simpel: verdeel vier ingrediënten over een ronde tortilla die je indeelt als een klok: een kwartier per ingrediënt. Snijd de tortilla in op de lijn van 12u, zodat je ‘m vervolgens per ‘kwartier’ kunt dubbelklappen tot je helemaal rond bent.
Daarna leg je de wrap kort op de grill. Ik gebruikte mijn George Foreman grill, omdat die snel loeiheet wordt en eventuele sappen die eruit druipen netjes afvoert. Bovendien is dit apparaat zeer budgetvriendelijk. Niet gek dus, dat het hét nr. 1 merk in grills is wereldwijd. Ook fijn: het is een prettig handzaam formaat, dunner dan andere grill apparaten, dus je kunt je George Foreman grill echt in elke keuken kwijt in een kastje.
Pssst: check mijn Instagram pagina, waar je kans maakt op een George Foreman grill te winnen!
Nodig voor wrap recept
(voor 2 wraps – per land)
Recept 1: Italië
2 wrap tortilla’s
150 gram mozzarella
8 cherrytomaatjes
6 blaadjes basilicum
2 eetlepels pesto
Recept 2: Frankrijk
2 wrap tortilla’s
100 gram brie
50 gram jambon cru (gedroogde rauwe ham)
100 gram groene asperges
Recept 3: Japan
2 wrap tortilla’s
2 eetlepels misopasta
1/4 komkommer, in plakjes
100 gram gerookte zalm
2 stuks lente-ui, in stukjes
Recept 4: India
2 wrap tortilla’s
2 eetlepels madras kruidenpasta
80 gram spinazie
100 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
1 gekookt ei
Bereidingswijze 4x wrap recept
Stap 1.
De bereidingswijze van deze wrap tortilla’s is eigenlijk elke keer hetzelfde. Je deelt een ronde tortilla in als een klok: elk kwartier krijgt een eigen ingrediënt.
Stap 2.
Snijd de tortilla in tot het midden; bv. op 12 uur. Vouw de tortilla vervolgens om per ‘kwartier’, tot je helemaal rond bent.
Stap 3. Leg het pakketje van de tot een kwart gevouwen wrap tortilla op de hete grill. Bak 3-5 minuten, tot de kaas gesmolten is en/of tot de wrap bruin verkleurd is.
Let op: bij de Franse wrap tortilla moet je eerst de asperges even los grillen; die worden anders niet goed gaar. Ook gebruikte ik bij de trip naar Frankrijk maar 3 ingrediënten, wat betekent dat je de wrap in drieën vouwt in plaats van in vieren.
Welk land kunnen we nog meer toevoegen aan onze wereldreis? Welke vier ingrediënten zou je daarvoor gebruiken? Reageer hieronder in de comments en laat het me weten!
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met George Foreman.
INGREDIËNTEN
Italië
-
Tortilla 2 stuks
-
Mozzarella 150 gram
-
Cherrytomaatjes 8 stuks
-
Basilicum 6 blaadjes
-
Pesto 2 eetlepels
Frankrijk
-
Tortilla 2 stuks
-
Brie 100 gram
-
Ham 50 gram (liefst jambon cru)
-
Groene asperges 100 gram
Japan
-
Tortilla 2 stuks
-
Miso 2 eetlepels
-
Komkommer 1/4 stuks, in plakjes
-
Gerookte zalm 100 gram, in snippers
-
Lente-ui 2 stuks, in ringetjes
India
-
Tortilla 2 stuks
-
Currypasta 2 eetlepels (liefst madras)
-
Spinazie 80 gram
-
Kipfilet 100 gram, in stukjes gesneden
-
Ei 1 stuks, gekookt en in plakjes
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties