Met Pasen om de hoek snakken we naar een paasbrunch om heerlijk van te genieten. Pasen vieren we dit jaar op 17 en 18 april. Met Pasen zet ik zelf het liefst de lekkerste taarten en ander zoetigs op tafel. Omdat ik weet dat er ook mensen zijn die meer van hartigheid houden, bedacht ik ook een aantal lekkere hartige Paasgerechten. Ook een goede tip: kies dit jaar eens voor een lekkere paasbrunch met seizoensfruit of -groente, zoals een asperge bowl! Zo profiteer je van de volle smaak van deze producten van eigen bodem en zet je de lekkerste gerechten op tafel. Hieronder vind je de 8x lekkerste recepten voor een originele Paasbrunch.
Eitje bij je ontbijt? Graag natuurlijk – maar dan wel het liefst een chocolade ei. Het is tenslotte bijna Pasen! Tip: deel dit ontbijt met z’n tweeën, anders ben je waarschijnlijk een beetje misselijk na het eten van het ei 😉
Een pavlova is in feite niets anders dan eiwitschuim met een dosis poedersuiker. In het taartenspectrum dus niet bijzonder ongezond, maar ook weer niet bijzonder gezond. Perfect voor een uitgebreide brunch met Pasen!
Er is niets leuker dan spelen met je eten. Want waarom zou je wentelteefjes serveren als wentelteefjes, wanneer je er ook paashazen van kunt maken?
Een goed roerei maak je het beste in een steelpannetje, niet in een koekenpan. In een steelpan blijft je ei zachter, vloeibaarder en beter te roeren. Altijd met een houten spatel! Het geheim van perfecte scrambled eggs / roerei? Een paar klontjes roomboter. Plus eventueel een lepeltje creme fraiche. Hmm!
Deze toast van zuurdesembrood besmeer je met pompoenhummus, geitenkaas en maak je af met een gepocheerd of zachtgekookt ei. Hmm!
Eitjes bakken kan in een koekenpan. Nog veel leuker is om ze te bakken in de oven, ín een broodje. Je holt een (spelt)bolletje uit en breekt een eitje boven het ‘bakje’. Voor mij is dat vaak al genoeg, in combinatie met wat paprikapoeder, een chilipepertje en wat spinazie. Liever verder pimpen, omdat het bijvoorbeeld Pasen is? Maak dan dit lekkere recept voor een speltbroodje met ei uit de oven!
Feestdagen zijn er om flink uit te pakken. Of flink in te pakken in dit geval. Met dit paasrecept tover je namelijk binnen een half uur een echt cadeautje op tafel. Van croissantdeeg welteverstaan. Met een smaakvolle Caesar salade als strik!
Een van mijn favorieten recepten is dus de asperge bowl met zalm en mozzarella. Oorspronkelijk loopt het aspergeseizoen van halverwege april tot en met juni, maar door de moderne landbouw gaat het aspergeseizoen vaak al begin april van start. Hierdoor kunnen wij ook dit jaar tijdens de
paasbrunch toch al genieten van dit heerlijke gerecht.
Vrolijk Pasen!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties