Aardbeien ontbijt à la Jo
Een nieuw lezers recept! Jo maakt een ontbijtje van aardbeien, dat volgens ons ook heel goed als toetje kan. Kwark met aardbeien wordt een stuk spannender als je ze mengt in de blender met gelatine, en vervolgens laat opstijven. Tip: wie liever geen gelatine gebruikt kan ook kiezen voor het plantaardige (dus vega / vegan) alternatief agar agar. Dit koop je o.a. bij natuurwinkels!
Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!
Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!
Ingrediënten aardbeien ontbijt
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze aardbeien ontbijt
Week de gelatine in koud water, zo’n 5 minuten.
Knijp de blaadjes voorzichtig uit en los ze op in een pannetje met 3 eetlepels warm water. Laat het niet koken!
Neem de pan van het vuur, en giet de gelatine mix in de blender.
Voeg de aardbeien, kwark en honing toe.
Blend tot een samenhangende gladde mix.
Giet die in kommetjes en laat opstijven in de koelkast, een uur of vier.
Serveer met een blaadje munt.
Je kunt een toefjes slagroom of kokosroom toevoegen, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Eet smakelijk!
Jo’s Daughter
INGREDIËNTEN
-
Aardbeien 300 gram
-
Kwark 200 gram
-
Honing 1 1/2 eetlepel
-
Gelatine blaadjes 3 stuks (liefs rood)
-
Munt naar smaak
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties