logo
RECEPT

Acai bowl met havermout muesli

071015064242acaiimage.png
INGREDIËNTEN

De acaí bowl (spreek uit: asaaa-ie) is hip en happening. In New York kwam ik hem in het voorjaar overal tegen, en op internet en Instagram wordt je ermee om de oren geslagen. Maar was is het nou eigenlijk? Acaí zijn een soort besjes uit Zuid-Amerika, die in de categorie superfoods vallen – zoals eigenlijk vrijwel iedere soort groenten en fruit, maar dat terzijde. Je koopt het meestal in poedervorm of als bevroren besjes, bijvoorbeeld bij EkoPlaza.

acai, muesli, acai bowl, quaker

Bereidingswijze acai bowl

Om een acaí bowl te maken maak je een dikke smoothie die je in een kom schenkt. Simple as that. Zelf vind ik het lekker om er nog wat muesli overheen te strooien voor wat extra energie. De nieuwe Havermout Muesli met noten van Quaker kreeg ik onlangs te proeven tijdens een persontbijt, en de combi van spelt, rogge, zonnebloemzaken, amandelen en gedroogd fruit beviel me wonderwel. Aanrader! Maar vooral de acai is belangrijk: dit geeft een mooie dieppaarse kleur aan je ontbijt. Een feestje!

Meng alle ingrediënten, behalve de muesli, in een blender. Blend niet langer dan 1 minuut, om te voorkomen dat er door verhitting voedingsstoffen verloren gaan.

Schenk de smoothie in een kom. Maak af met muesli en eventuele andere toppings. Extra fruit is lekker, zoals blauwe bessen. Of gebruik extra plakjes banaan, zoals ik deed.

Goeiemorgen!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties