logo
RECEPT

Acaí smoothie met banaan en rood fruit | Gezond ontbijt

acai smoothie
INGREDIËNTEN

Nog steeds een van mijn grote favorieten in de ochtend: de acai bowl. Gemaakt van acai poeder (tot poeder vermalen bessen) en een bevroren banaan, in mijn geval. Omdat ik het liefst ook nog iets van groenten toevoeg aan mijn ontbijt, voegde ik ditmaal ook een rode biet toe. Je kunt gekookte rode biet gebruiken (makkelijker voor je blender en sappiger in je smoothie), maar rauwe biet kan ook lekker zijn. Dan heb je wel een sterke blender nodig en moet je houden van een vezelige structuur in je smoothie.

Qua topping kun je altijd zo gek gaan als je zelf wil. Voor een doordeweekse dag houd ik het doorgaans simpel. Wat granola (met boekweit van Eat Natural, die is ook nog eens glutenvrij), wat rood fruit uit de diepvries… Mocht je willen uitpakken, dan kun je er van alles op doen: kokosrasp, rozijnen, kiwi, plakjes verse banaan, stukjes gehakte chocola, walnoten… Alles kan, tot marshmallows aan toe!

Acai smoothie met banaan en rood fruit | Gezond ontbijt

Ingrediënten acai smoothie

(Voor 1 portie, als ontbijt)

1 eetlepel acai poeder (deze gebruik ik)
1 banaan (bevroren, in plakjes)
1 rode biet (gekookt, optioneel)
75 milliliter (haver)melk
3 eetlepels rood fruit (diepvries)
3 eetlepels granola

Bereidingswijze acai smoothie

Doe de plakjes bevroren banaan, de rode biet en het acaipoeder in een blender. Voeg de havermelk toe en pulseer 30-60 seconden tot je een gladde smoothie hebt. Zelf vind ik een vrij dikke smoothie lekker, dus ik gebruik niet zo heel veel (haver)melk. Let op: als je in plaats van een bevroren banaan een verse banaan gebruikt zal je smoothie vloeibaarder zijn. Voeg in dat geval dus wat minder melk toe.

Giet de smoothie in een kom. Garneer met rood fruit (bv. uit de diepvries) en granola.

Eet direct.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties