logo
RECEPT

Alcoholvrije cocktail: Kokoswater met espresso mocktail

https://foodness.nl/recipe/alcoholvrije-cocktail-kokoswater-met-espresso-mocktail/

Oh boy, wat heb ik soms spijt van de alcoholische cocktails die ik drink. Daarom probeer ik af en toe ook nog-alcoholische cocktails te bedenken, gewoon ter afwisseling. Deze wannabe’s worden ‘mocktails’ genoemd, maar omdat dat klinkt alsof alcoholvrije cocktails één grote grap zijn noem ik het liever een gewoon een cocktail. Die toevallig geen alcohol bevat.

In deze cocktail gebruik ik kokoswater van mijn lievelingskokoswatermerk Obrigao – dat is namelijk 100% kokoswater en smaakt écht zoals het kokoswater dat je direct uit de kokosnoot slurpt. Omdat ik sinds kort ambassadeur ben van het merk Obrigado (ZO leuk!) zal ik binnenkort meer vertellen over o.a. de duurzame farm in Brazilië waar al het kokoswater van Obrigado vandaan komt en waarom kokoswater zo’n ideale natuurlijke sportdrank is, maar eerst maak ik er lekker een cocktail mee. Gewoon, omdat het kan. Wist je namelijk dat kokoswater ook top te combineren is met koffie? Ik maakte deze alcoholvrije cocktail met een espresso, kokoswater en wat kokosbloesemsuiker.

Tip: maak de randen van de glazen voorzichtig nat met water, door er met een natte vingertop over te bewegen. Dip de glazen vervolgens in een diep bord met kokosbloesemsuiker of gewone suiker. Voila: een mooi suikerrandje op je glas!

20161213_114606_hdr

Bereidingswijze mocktail kokoswater

(voor 2 glazen)

Zet twee kopjes espresso, laat afkoelen.

Vul twee glazen met ijsblokjes en verdeel 200 ml kokoswater over de twee glazen.

Voeg hier een espresso shot aan toe, evenals een snufje kokosbloesemsuiker.

Serveer je drankje met ijsklontjes.

Cheers!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties