logo
RECEPT

Amandel-cacao energieballetjes | Gezonde snack

Amandel-cacao energieballetjes
INGREDIËNTEN
Voor de energieballetjes

Heb je ’s middags rond 16 uur ook vaak zo’n energiedipje? Op die momenten is de verleiding groot om naar die zak chips, reep chocolade of gevulde koek te grijpen, maar doe het niet! De hoeveelheid energie die hierin zit zorgt er vaak voor dat je suikerspiegel ineens snel omhoog schiet. Je lichaam gaat zo hard werken om dit allemaal op te slaan, dat er na een minuut of tien wederom te weinig suiker in je bloed zit en je dus opnieuw ’trek’ krijgt, of je juist heel moe voelt. Hallo craving, hallo after dinner dip! Ga daarom liever voor voedzame en gezonde energieballetjes naar recept van Jessica van Eat.Run.Love, dat niet alleen snelle suikers bevat maar ook vezels en vetten. Die zorgen ervoor dat je snack langzamer wordt verteerd en de suikers dus trager in je bloed worden opgenomen. Zo zorg je er niet alleen voor dat je energie over de hele dag verdeeld wordt, maar voel je je ook veel langer verzadigd.

Met dit recept kun je ongeveer 20 energieballetjes maken, maar je kunt er natuurlijk meer (of minder) maken door het recept te vermenigvuldigen (of te halveren). Balletjes die je overhoudt kun je invriezen, dan zijn ze zeker twee maanden te bewaren. Houd je niet van dadels? Maak dan de energieballetjes vijgen, in plaats van met dadels. Net zo lekker!

Bekijk ook: Energierepen van crunchy ontbijtgranen, dadels & noten

Energieballetjes dadel

Ingrediënten energieballetjes dadels

(voor ongeveer 20 balletjes)

Kokosolie, 2 eetlepels
Dadels, 100 gram
Amandelen, 100 gram
Cacaopoeder, 3 eetlepels
Kaneelpoeder, 2 theelepels

 

Bereidingswijze energieballetjes

Giet kokend water over de ontpitte dadels en laat ze 10 minuten weken. Giet daarna af.
Tip: je kunt ook hele zachte dadels gebruiken, dan hoef je ze niet eerst te laten weken! O.a. Medjoul dadels zijn vaak zacht genoeg om zo te kunnen verwerken.

Verhit een pannetje en smelt de kokosolie.

Doe het cacaopoeder, de amandelen, de dadels en kokosolie in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Geen keukenmachine? Je kunt de dadels ook heel fijn snijden en amandelmeel gebruiken in plaats van hele amandelen; prak alle ingrediënten vervolgens met een vork goed door elkaar.

Vorm met natte handen of 2 theelepeltjes balletjes.

Strooi het kaneelpoeder op een bord en rol de balletjes door de kaneel.

Enjoy!

Voedingswaarden per balletje: 61 calorieën
1,4 gram eiwit – 4,5 gram koolhydraten – 3,9 gram vetten

Energieballetjes dadel

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties