logo
RECEPT

Amandel-cacao energieballetjes

Amandel-cacao energieballetjes
INGREDIËNTEN
Voor de energieballetjes

Heb je ‘s middags rond 16 uur ook vaak zo’n energiedipje? Op die momenten is de verleiding groot om naar die zak chips, reep chocolade of gevulde koek te grijpen, maar doe het niet! De hoeveelheid energie die hierin zit zorgt er vaak voor dat je suikerspiegel ineens snel omhoog schiet. Je lichaam gaat zo hard werken om dit allemaal op te slaan, dat er na een minuut of 10 wederom te weinig suiker in je bloed zit en je dus opnieuw ‘trek’ krijgt, of je juist heel moe voelt. Hallo craving, hallo after dinner dip! Ga daarom liever voor een voedzaam en gezond energieballetje naar recept van Jessica van Eat.Run.Love, dat niet alleen snelle suikers bevat maar ook vezels en vetten. Die zorgen ervoor dat je snack langzamer wordt verteerd en de suikers dus trager in je bloed worden opgenomen. Zo zorg je er niet alleen voor dat je energie over de hele dag verdeeld wordt, maar voel je je ook veel langer verzadigd.

Met dit recept maak je ongeveer 20 balletjes, maar je kunt er natuurlijk meer (of minder) maken door het recept te vermenigvuldigen (of te halveren). Balletjes die je overhoudt kun je invriezen, dan zijn ze zeker twee maanden te bewaren.

amandel kaneel cacao

Bereidingswijze energieballetjes

Giet kokend water over de ontpitte dadels en laat ze 10 minuten weken. Giet daarna af.

Verhit een pannetje en smelt de kokosolie.

Doe het cacaopoeder, de amandelen, de dadels en kokosolie in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Geen keukenmachine? Je kunt de dadels ook heel fijn snijden en amandelmeel gebruiken in plaats van hele amandelen; prak alle ingrediënten vervolgens met een vork goed door elkaar.

Vorm met natte handen of 2 theelepeltjes balletjes.

Strooi het kaneelpoeder op een bord en rol de balletjes door de kaneel.

Enjoy!

Voedingswaarden per balletje: 61 calorieën
1,4 gram eiwit – 4,5 gram koolhydraten – 3,9 gram vetten

amandel cacao energie

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties