
INGREDIËNTEN
Voor de cake
-
Bloem 250 gram
-
Roomboter 150 gram
-
Rietsuiker 150 gram
-
Appel 2 stuks (geraspt)
-
Bakpoeder 15 gram (1 zakje)
-
Zout snufje
-
Eieren 3 stuks
-
Kaneelpoeder 1 eetlepel
-
Citroen 1 stuk
-
Maizena 2 eetlepels
Voor de crumble topping
-
Roomboter 50 gram (koud)
-
Rietsuiker 50 gram
-
Bloem 2 eetlepels
Van appeltaart, appel crumble of onze brosse appelkoeken heb je vast weleens gehoord. Maar vandaag komt onze Sarah met een variant. Haar appel- citroencake is een mix van een appeltaart en een apple crumble, maar dan in cake vorm.
Luchtig en sponzig, met een laagje crumble on top. Er zit overigens wel een lading boter in, maar dat is zo nu en dan geen ramp. Deze cake is gewoon verdomde lekker! En het mooiste is: je hebt geen speciale ingrediënten nodig. Alle benodigdheden heb je waarschijnlijk al in huis. Lekker handig!
Bereidingswijze appel-citroencake (12 porties)
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Schil de appels en rasp het in dunne slierten. Rasp en pers de citroen bovenop de appel zodat de appel niet verkleurd.
- Klop in een kom de boter en de suiker. Voeg daarna een voor een de eieren bij het botermengsel om scheiding te voorkomen.
- Mix in een aparte kom de mee, maizena, zout, bakpoeder en kaneel. Voeg het meelmengsel beet bij beetje bij het botermengsel. Probeer het beslag niet teveel te mixen anders activeer je de gluten en wordt de cake niet luchtig genoeg en droog.
- Voeg de appel met de citroen bij het beslag mix dit voorzichtig met een spatel. Zo verdwijnt de lucht die je erin hebt geklopt niet.
- Vet een cakevorm in met wat boter, strooi er wat bloem over en giet het beslag in de cakevorm.
- Maak de crumble topping door koude boter, suiker en meel met je handen te mixen en over de cake te strooien.
- Bak de cake in de oven voor 40 – 45 minuten tot dat de cake goudbruin wordt. Controleer of de cake gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt dan is de cake gaar. Als de cake te snel bruin wordt dan kan je de cake bedekken met wat aluminiumfolie.
- Probeer de cake eerst volledig te laten afkoelen voordat je hem aansnijdt zodat je mooie stukken er van af kan snijden (wat ik door mijn enthousiasme niet kon).
Eet smakelijk!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
Voor de cake
-
Bloem 250 gram
-
Roomboter 150 gram
-
Rietsuiker 150 gram
-
Appel 2 stuks (geraspt)
-
Bakpoeder 15 gram (1 zakje)
-
Zout snufje
-
Eieren 3 stuks
-
Kaneelpoeder 1 eetlepel
-
Citroen 1 stuk
-
Maizena 2 eetlepels
Voor de crumble topping
-
Roomboter 50 gram (koud)
-
Rietsuiker 50 gram
-
Bloem 2 eetlepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

heyyy wat nou als je in plaats van bakpoeder en bloem amandelmeel en bakpoeder gebruikt maar hoeveel heb je dan nodig??
Uhm oeps een foutje hihi ik bedoel amandelpoeder
Hoi Chelynna! De ingrediënten staan rechtsbovenaan de pagina als je op de computer kijkt, of helemaal onderaan als je op je mobiel kijkt! Daar staat dat je twee appels nodig hebt, geraspt 🙂 Wanneer je amandelmeel gebruikt ipv gewone bloem moet je daar iets minder van gebruiken: in plaats van 250 gram bloem heb je dan ongeveer 150 gram amandelmeel nodig. Succes! – Claartje
en er staat niet hoeveel appels je nodig hebt voor de cake
Ow een crumble topping, dat vind ik altijd heerlijk & ik hou ook van citroen en appel 🙂