logo
240815141851R275Image.jpg
INGREDIËNTEN

Iedereen heeft de overheerlijke recepten voor bananenbrood wel voorbij zien komen. Vandaag hebben we een overheerlijke variant op dit brood, een appel-havermoutbrood. Het recept is door Claudia bedacht als broodvervanger, maar het heeft de smeuïge structuur van een cake. Je kunt dit brood… pardon, deze cake… nou ja, wat het ook is; je kunt het prima eten op ieder moment van de dag! Claudia vindt hem het lekkerst met een laagje notenboter of alpro boter, een snuf zout en honing.

Wat je wat ook geinig is om een keertje te proberen op dit brood? CBD olie. Dat is olie met een extract van de hennepplant. Zoals je brood kunt dippen in goede olijfolie, zo kun je het ook dippen in of besprenkelen met CBD olie! Ik probeerde een biologische variant, zo puur mogelijk, van Medihemp. Die is gemaakt van hennepzaadolie en biologisch verkregen CBD pasta, waarvan de oogst met de hand wordt gesorteerd in Oostenrijk. En dat proef je! En nee, je wordt er niet high van, omdat er geen psycho-actieve stoffen in zitten. Wel is het een mooie boost voor je imuunsysteem en verbetert het cognitieve functies van je brein. Ook een keertje proberen? 😉

Ingrediënten havermoutbrood

(voor 1 cakevorm, 10 plakken)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze havermoutbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Week de rozijnen voor ongeveer 5 minuten in een kokend water en giet af.

Doe de havermout in een keukenmachine of blender en maak er meel van. Voeg de eieren, vanille, bakpoeder en kruiden toe en mix tot een luchtig beslag.

Doe de appelmoes, rozijnen en winterpeen erbij en spatel door het beslag.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm van 10 centimeter en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.

Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties