Appelflap rolletjes met drie ingrediënten | Bakken
INGREDIËNTEN
-
Bladerdeeg 2 plakjes
-
Appelmoes 3 eetlepels
-
Kaneelpoeder 1 theelepel
Eventueel
-
Eieren 1/2 stuks, om bladerdeeg te bestrijken
Als je twee linkerhanden hebt in de keuken is dit foolproof recept iets voor jou. Je hebt alleen bladerdeeg, appelmoes en kaneel nodig. Mocht je ook een ei of een beetje melk in huis hebben, besmeer het bladerdeeg daar dan mee voor je het gaat bakken. Zo krijg je gegarandeerd een goudgeel resultaat! Gebruik het liefst zelfgemaakte appelmoes of appelcompote (kijk hier voor het recept), omdat daar geen toegevoegde suiker in zit. Appel bevat van zichzelf namelijk al veel fruitsuikers en heeft helemaal geen extra suiker nodig!
Ingrediënten appelflap rolletjes
Voor 6 porties
Bladerdeeg, 2 plakjes
Appelmoes, 3 eetlepels
Kaneelpoeder, 1 theelepel
Eventueel:
Eieren 1/2 stuks, om bladerdeeg te bestrijken
Bereidingswijze appelflap rolletjes
Laat de plakjes bladerdeeg een minuut of 30 ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Roer de kaneel door de appelmoes. Houd een klein beetje kaneel apart om de rolletjes straks mee te bestrooien.
Snijd de plakjes in drieën, zodat je drie gelijke banen krijgt.
Bestrijk elke baan bladerdeeg met een eetlepel appelmoes.
Rol het bladerdeeg op tot een klein rolletje. Zet het op z’n kant zodat je de slakkenhuis-vormige kant aan de bovenkant ziet en bestrooi met een snufje kaneel.
Zet de rolletjes in de oven en bestrijk met een beetje ei. Bak ze in 25-30 minuten gaar op 180 graden Celsius; als het bladerdeeg goudbruin kleurt zijn ze klaar!
Eet smakelijk 🙂
INGREDIËNTEN
-
Bladerdeeg 2 plakjes
-
Appelmoes 3 eetlepels
-
Kaneelpoeder 1 theelepel
Eventueel
-
Eieren 1/2 stuks, om bladerdeeg te bestrijken
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties