logo
RECEPT

Appelflap rolletjes met drie ingrediënten

120315174803appelimage.jpg
INGREDIËNTEN
Eventueel
  • Eieren

    Eieren 1/2 stuks, om bladerdeeg te bestrijken

Als je twee linkerhanden hebt in de keuken is dit foolproof recept iets voor jou. Je hebt alleen bladerdeeg, appelmoes en kaneel nodig. Mocht je ook een ei of een beetje melk in huis hebben, besmeer het bladerdeeg daar dan mee voor je het gaat bakken. Zo krijg je gegarandeerd een goudgeel resultaat! Gebruik het liefst zelfgemaakte appelmoes of appelcompote (kijk hier voor het recept), omdat daar geen toegevoegde suiker in zit. Appel bevat van zichzelf namelijk al veel fruitsuikers en heeft helemaal geen extra suiker nodig!

 

Met dit recept maak je 6 rolletjes.

Laat de plakjes bladerdeeg een minuut of 30 ontdooien.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Roer de kaneel door de appelmoes. Houd een klein beetje kaneel apart om de rolletjes straks mee te bestrooien.

 

Snijd de plakjes in drieën, zodat je drie gelijke banen krijgt.

 

Bestrijk elke baan bladerdeeg met een eetlepel appelmoes.

 

Rol het bladerdeeg op tot een klein rolletje. Zet het op z’n kant zodat je de slakkenhuis-vormige kant aan de bovenkant ziet en bestrooi met een snufje kaneel.

 

Zet de rolletjes in de oven en bestrijk met een beetje ei. Bak ze in 25-30 minuten gaar op 180 graden Celsius; als het bladerdeeg goudbruin kleurt zijn ze klaar!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Eventueel
  • Eieren

    Eieren 1/2 stuks, om bladerdeeg te bestrijken

Volg me ook op Instagram!

Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

  Naar Instagram