logo
RECEPT

Appeltaartje met pecannoten en kaneel (glutenvrij, lactosevrij)

180814181236taartimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de bodem

Een mini-appeltaartje, precies genoeg voor twee personen. Hoewel ik dit exemplaar ook mákkelijk in mijn eentje op kan, maar dat klinkt weer zo hebberig. Delen dus!

 

Bij de betere kookwinkel (en soms ook gewoon bij de supermarkt) kun je mini-springvormpjes kopen, met een doorsnee van 10-12 cm. Zo’n springvorm gebruik ik graag voor taartjes, zodat je taart geen 12 porties bevat, maar precies twee porties. Of één extra grote portie – het is maar waar je zin in hebt.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Laat de pecannoten minimaal een kwartier weken in een kopje water. Giet af en hak ze fijn met een scherp mes. Er mogen nog stukken in zitten als je daarvan houdt – dat zorgt voor wat meer crunch in de bodem. 

 

Meng de fijngehakte noten met het amandelmeel en de kokosolie. Je kunt voor deze twee stappen (het fijnhakken en het mengen) ook een keukenmachine gebruiken.

 

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier, of vet de quichevorm in. Druk goed aan. Bak de bodem vast 10 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

 

Haal de bodem uit de oven en verdeel de appelstukjes erover. Giet de honing erover en zet de taart nog 10 minuutjes terug in de oven. Klaar! 

 

appeltaart, foodness, gezond

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties