logo
300414101604E67Image.jpg
INGREDIËNTEN

Je zou het niet zeggen, maar het is lente. Omdat te vieren eten we asperges, zo veel en zo vaak mogelijk! Deze aspergesoep van Oh My Veggies is even iets anders dan anders, omdat er currypoeder in zit. Dit maakt de soep bijzonder en bovendien bijzonder lekker. We gebruiken in dit recept cashewnootjes om te soep romig te maken, en die laten we wellen in water. Als je weinig tijd hebt laat je ze eventjes staan in heet water. Als je iets meer tijd hebt, laat je ze 3-6 uur onder koud water staan.

Doe de cashewnootjes in een kleine kom en giet hier heet water op. Zorg ervoor dat ze helemaal onder water staan en zet opzij.

 

Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan. Doe de ui erbij en bak totdat het glazig wordt. Doe de currypoeder en knoflook erbij en bak mee totdat het begint te geuren.

 

Maak de asperges schoon en snijd ze in kleine stukjes. Doe dit in de hapjespan samen met de bouillon en breng aan de kook.

 

Zet het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, ongeveer 15 minuten. De asperges moeten gaar zijn.

 

Doe de cashewnootjes in een blender met ongeveer 2 soeplepels soep. Pulseer totdat het een mooi glad geheel is. Doe de resterende soep erbij (je moet dit waarschijnlijk in porties doen) en pulseer totdat het een mooie romige soep wordt.

 

Zodra je alles hebt gehad doe je de soep terug in de pan en verwarm je het opnieuw. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties