Wat maak je in hemelsnaam van havermout, feta, ansjovis, avocado en aubergine?! Wat maak je überhaupt met aubergine? En hoe gebruik je ansjovis eigenlijk? Kun je quiche maken van havermout? Ik vroeg Bo van Beaufood naar haar vijf favoriete ingrediënten voor mijn deze nieuwe video en maakte iets – hopelijk – eetbaars van haar Favorite Food Five. Of dat gelukt is zie je in de video! Dit is het tweede deel in de Favorite Food Five serie. Annemerel ging Bo voor (die video bekijk je hier!).
Pssst: ben je al geabonneerd op mijn Youtube kanaal?
Ingrediënten quiche
(voor 1 quiche met een doorsnede van 23 cm)
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze quiche
Bekijk de video om te zien hoe ik de quiche maakte!
Stap 1: Maak de bodem. Meng havermout + kokosolie + ei + snufje zout.
Stap 2: Grill aubergine.
Stap 3: Maak ansjovis-boter.
Stap 4: Prak avocado’s fijn met ansjovis-boter.
Stap 5: Besmeer gebakken bodem met avocadospread. Top met aubergine en feta.
Stap 6: Bak 25 min op 200 graden Celsius.
Eet smakelijk!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
Voor de quiche
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
Wat leuk!! Kan denk ik ook zonder de vis gemaakt worden voor vega’s?
Natuurlijk! Dan zou ik de avocado spread lekker op smaak brengen met zout, peper en citroensap! Succes 🙂