Avocado-tonijnsalade op luchtige Marokkaanse broodjes (batbot)

INGREDIËNTEN
Voor de broodjes
Voor de vulling
-
Avocado 1 stuk
-
Tonijn 2 blikken
-
Mais 100 gram
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Lente-ui 1 stuk
-
Paprika 1 stuk (rood)
-
Groene peper 1 stuk
-
Mosterd 1 theelepel
-
Griekse yoghurt 2 eetlepels
-
Rucola 100 gram
In de categorie ‘Marokkaanse recepten à la Sarah’ staan deze week gevulde broodjes op het menu. Vergelijkbaar met pita’s of bapao, maar dan nog veel lekkerder! Indien gewenst kun je de broodjes ook met speltmeel of een glutenvrije meelmix bakken. Ze zijn heerlijk luchtig en zacht en kunnen belegd worden met wat je maar wilt.
Bekijk ook:
-> Makkelijke Marokkaanse loempia’s: pakketjes met gekruid gehakt (zonder frituren!)
-> Marokkaanse pasteitjes van filodeeg
Wanneer je te lui bent om de broodjes helemaal zelf te bakken (foei!) kun je natuurlijk ook alleen de avocado-tonijnsalade maken waar je ze mee vult. Is ook al ontzettend de moeite waard. De broodjes worden met de Ramadan vaak op tafel gezet omdat ze relatief licht zijn en je ze met letterlijk alles kunt beleggen. Wat zo anders is aan deze broodjes is dat ze niet in de oven bakken, maar in een koekenpan! Met dit recept maak je ongeveer 20 broodjes.
Bereidingswijze luchtige Marokkaanse broodjes (batbot)
Meng het bloem met griesmeel, bakpoeder, gist, zout, suiker en water en maak een elastische deeg.Voeg net genoeg water tot het een glad deegbal vormt.
Vorm het deeg in ene bal en laat het rusten op een warme plek om te rijzen. Dit kan een uur of langer duren. Waar je op moet letten is dat de deegbal twee keer zo groot wordt.
Na het rijzen kan je al het lucht uit de deegbal kneden. (Doe dit in een paar seconden zodat de broodjes niet taai worden).
Vorm van het deeg 20 kleine balletjes en smeer ze in met wat zonnebloemolie of een andere neutrale olie. Laat de deegballetjes een kwartier rusten.
Strooi wat griesmeel over je werkplek en pak de deegballetjes een voor een. Druk de balletjes platter tot een disk vorm en laat weer 10 minuten rusten.
Verhit een koekenpan met een eetlepel olie en bak de broodjes goudbruin aan beide kanten.
Bereidingswijze avocado-tonijnsalade
Snijd de paprika, de groene peper, de avocado en de bosui in kleine stukjes.
Voeg tonijn, maïs, citroensap, yoghurt en mosterd toe. Roer alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met wat zout en peper.
Beleg de luchtige broodjes met de avocado-tonijnsalade en eventueel nog wat rucola.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de broodjes
Voor de vulling
-
Avocado 1 stuk
-
Tonijn 2 blikken
-
Mais 100 gram
-
Citroensap 1 eetlepel
-
Lente-ui 1 stuk
-
Paprika 1 stuk (rood)
-
Groene peper 1 stuk
-
Mosterd 1 theelepel
-
Griekse yoghurt 2 eetlepels
-
Rucola 100 gram

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties