logo
RECEPT

Aziatische runderreepjes met peulen

Aziatische runderreepjes met peulen
INGREDIËNTEN
Voor de runderreepjes
Voor de saus

Eigenlijk vond ik peultjes altijd iets typisch Hollands – in het rijtje stamppot en avg’tje. Maar sinds de opmars van de sugar snap is dat beeld gekanteld. Peultjes kunnen ook makkelijk in een Aziatisch recept! Je kunt deze runderreepjes met een saus van sojasaus, bruine suiker en water serveren met noedels (zoals ik doe in dit recept), maar het is ook heel lekker met rijst of – voor de echte aardappeleter – met een paar piepers.

Pssst: wist je dat je peultjes in de diepvries wel een jaar lang kunt bewaren?

Aziatische runderreepjes met peulen

Bereidingswijze Aziatische runderreepjes

(voor 4 personen als hoofdgerecht)

Blancheer de peultjes 2 minuten zodat ze niet meer volledig rauw zijn, maar nog wel knapperig (beetgaar). Voor iets zachtere peultjes kook je ze 5 minuten lang. Spoel ze na het blancheren of koken af met koud water, zodat ze niet verder garen!

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een scheutje kokosolie of olijfolie in een wok of koekenpan. Voeg de in plakjes gesneden knoflook toe en bak kort aan. Voeg de gember, chilipeper en de onderste helft van bosui (de witte ringetjes) ook toe. Bak 3 minuten.

Voeg de runderreepjes toe. Bak 5 minuten, al omscheppend.

Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje.

Schep de eetlepel maizena over het vlees en zorg dat je het goed verspreid over de reepjes. Voeg vervolgens de saus toe aan de pan met runderreepjes en roer opnieuw goed door.

Voeg de peultjes toe, evenals de noedels.

Laat nog 2-4 minuten op het vuur staan, terwijl je blijft omscheppen. Verdeel over vier borden. Garneer eventueel met sesamzaadjes en koriander.

Enjoy!

Aziatische runderreepjes met peulen

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties