logo
RECEPT

Banaanpannenkoekjes

160914092456R134Image.jpg
INGREDIËNTEN

Gewone pannenkoeken zijn makkelijk zelf te maken, maar natuurlijk niet zo heel erg gezond. Daarom hebben we een gezonde variant! Je kunt met de hoeveelheid van deze ingrediënten 6-8 pannenkoekjes maken; hoeveel precies hangt een beetje af van de grootte.

 

Met dit recept van Every Last Bite gebruik je o.a. bananen, kokosmeel en amandelmeel. Ze zijn dus iets vullender dan de pannenkoekjes van alleen banaan en ei, en geven je lang een verzadigd gevoel dankzij de vezels in het kokosmeel en amandelmeel

Snijd de vanilleboon in de lengte door en schraap de merg eruit. (Tip: een beetje vanillesuiker kan ook, maar is minder natuurlijk.) Doe dit in een mengkom samen met de eieren en honing. Meng dit met een (staaf)mixer of klop goed door met een garde.

 

Doe tijdens het mixen beetje bij beetje de verschillende soorten meel erbij, samen met het zout en de baking soda.

 

Snijd een banaan in kleine stukjes en doe dit bij het beslag in de kom. Blijf mengen met de (staaf)mixer totdat de banaan bijna tot puree is vermalen en het goed gemengd is in het beslag. Laat een paar minuten staan.

 

Verhit een theelepel (kokos)olie in een pan op medium vuur en schep een beetje beslag in de pan. Houd de pannenkoeken zo klein mogelijk, dit zorgt ervoor dat je ze makkelijker kunt keren. Je kunt er voor kiezen om 1 pannenkoekje per keer te bakken of meerdere pannenkoekjes tegelijk, met meerdere tegelijk ben je lekker snel klaar!

 

Beleg de pannenkoek met 4-5 dungesneden plakjes banaan.

 

Zodra je belletjes krijgt en de bodem goudbruin wordt, keer je het pannenkoekje om. Bak nog 2-3 minuten.

 

Serveer de pannenkoekjes met een paar plakjes banaan en een beetje honing bovenop.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties