logo
RECEPT

Bananenbrood met kiwi: de lekkerste boost voor je weerstand

Bananenbrood met kiwi: de lekkerste boost voor je weerstand
INGREDIËNTEN

De lekkerste manier om aan je weerstand te werken? Bak een bananenbrood met kiwi! Dat zit boordevol met fruit (maar liefst drie bananen, plus twee à drie kiwi’s), met wat havermout, eieren en dadels. Zelf bak ik op dit moment in een ontzettend oude combi-magnetron-oven, wat niet echt bevorderlijk is voor mijn bakresultaten. Maar zie: het is zélfs mij gelukt om uit mijn dramatische oven een mooi bananenbrood te toveren! Dan kun jij het ook, zeker weten.

Nog even een speciale vermelding voor die kiwi, want zoals je misschien ziet is het niet de ‘gewone’ groene kiwi die ik heb gebruikt. Bij deze cake vond ik de Zespri SunGold namelijk nog beter passen: die is iets zoeter van smaak en bevat nog meer vitamine C dan zijn groene zusje. Wel zo handig als je weerstand wel een oppepper kan gebruiken. Oh, en je kunt de schil gewoon eten, zodat de plakjes mooier blijven wanneer je ze bakt!

Bananenbrood met kiwi: de lekkerste boost voor je weerstand

Ingrediënten bananenbrood kiwi

(voor 1 cakevorm: 10 porties)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze bananenbrood kiwi

Meng de bananen in een blender (of met een staafmixer) tot een gladde mix, samen met de dadels (zonder pit!).

Meng de havermout en de eieren door het beslag. Ik zet hiervoor mijn blender kort aan, tot het beslag mooi gemixt is.

Voeg het bakpoeder en een snufje zout toe.

Meng nu de noten door het beslag.

Beleg de bodem van een ingevette cakevorm met plakjes kiwi. Als de cake straks uit de vorm komt zitten de plakjes kiwi aan de bovenkant!

Giet het beslag bovenop de kiwiplakjes.

Bak 35-45 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Eet smakelijk!

Bananenbrood met kiwi: de lekkerste boost voor je weerstand

– Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zespri. –


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties