logo
310814100018juiceimage.jpg
INGREDIËNTEN

In mijn artikel over juicen leg ik het verschil uit tussen verschillende soorten een centrifuge en een slow juicer. Cuisinart heeft een centrifuge juicer in het assortiment, die ik een paar weken mag uitproberen – lucky me!

 

Zoals ik al aangaf in mijn artikel To juice or not to juice kun je een centrifugepers zoals deze van Cuisinart herkennen aan het sap dat eruit komt: daar zit een laagje schuim op. Deze pers is vooral goed in het uitpersen van hardere vruchten en groenten zoals wortel en bleekselderij. Een sapcentrifuge gebruikt een scherpe rasp die op hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut). Door die wrijving komt hitte vrij, en die verhitting betekent dat er een (klein) deel van de voedingsstoffen verloren gaat. Ook mengt zich veel zuurstof in het sap waardoor deze al binnen enkele minuten begint te oxideren: dat betekent nog meer verlies van voedingsstoffen. Voor huis- tuin en keukenpersers is dat geen hele grote ramp. Het betekent vooral dat je je sap het beste meteen kunt opdrinken, als het nog vers is.

 

Ik maak een verfrissend sapje van basilicum, appel en komkommer. Om dit sapje een extra zure kick te geven deed ik de limoen ín de juicer, met schil en al. Om een iets mildere smaak te krijgen kun je ook na het juicen alleen een beetje limoensap in je sap knijpen – kies zelf wat je het lekkerst lijkt. Met dit recept maak je twee gemiddelde porties.

Snijd de appels en komkommer in grove stukken. Je hoeft het klokhuis van de appels vaak niet te verwijderen. Een goede juicer, zoals mijn exemplaar van Cuisinart, weet daar wel raad mee.

 

Doe de stukken appel, komkommer, de limoen en de basilicum om de beurt in de juicer. 

 

Drink direct, of vries in om binnen een week op te drinken.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties