
INGREDIËNTEN
-
Zoete aardappel 2-3 kleine
-
Olijfolie 1 eetlepel
-
Feta 4 eetlepels, verkruimeld
-
Koriander 1 eetlepel, fijngehakt
-
Griekse Kruidenmix 2 theelepels
Nog niet overtuigd dat je van de Opperdoezer aardappel ook lekkere gezonde recepten kunt maken? Geeft niks. Voor jou hebben we weer een hippe hap van zoete aardappel. Eerder maakte Claartje al super knapperige Franse frietjes van deze zoete knol en deze gezonde ribbel chips vielen ook goed in de smaak. Nu is het tijd voor lekker dikke friet, vergelijkbaar met Belgische frites. Cait maakt dit lekkere bijgerecht van onze oranje vriend. Bovendien is het ook nog goed voor je, want aardappel bevat veel vitamine C, vezels en kalium (goed voor de bloeddruk!). Onbezorgd genieten. Donderdag = patatdag!
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom de zoete aardappel met de olijfolie (je kunt ook cooking spray gebruiken), (Griekse) kruiden, peper en zout.
Bak de partjes ongeveer een halfuurtje. Draai ze na een kwartiertje om zodat beide kanten knapperig bakken.
Garneer met feta en koriander.
Eet smakelijk!
Tip: serveer de frietjes met heerlijke, zelfgemaakte mayonaise.
INGREDIËNTEN
-
Zoete aardappel 2-3 kleine
-
Olijfolie 1 eetlepel
-
Feta 4 eetlepels, verkruimeld
-
Koriander 1 eetlepel, fijngehakt
-
Griekse Kruidenmix 2 theelepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties