logo
241115110403freciousimage.jpg
INGREDIËNTEN

Hoewel ik dol ben op verse sapjes en al een aantal een juicer in huis heb gehad om te testen, blijf ik er tegenaan lopen dat het relatief veel werk is om een sapje te maken. Waar het me prima lukt om een smoothie te maken of een lekkere salade in elkaar te draaien, is het tevoorschijn halen van een juicer (en vooral het schoonmaken van dat apparaat na afloop) iets waar ik voor terugdeins. En dat is zonde, want er is weinig op de markt dat zo’n geconcentreerde hoeveelheid voedingsstoffen en vitamines bevat als een juice of vers sapje. Maar gelukkig zijn er partijen zoals Frecious, die sappen uit hun supersonische slow juicer voor je invriezen en dus verser dan vers bij je thuis bezorgen.

In deze smoothie gebruikte in een flesje Frecious Heart Beet, waar biet, appel, peer, komkommer, bataat, pastinaak, citroen en basilicum in zit. Dit flesje liet ik een nacht in de koelkast ontdooien, omdat het daar donker is en dus meer voedingsstoffen behouden blijven. Bedenk dat licht en zuurstof de afbraak van vitamines danig versnellen, dus bewaar hem het liefst in het donker (zoals in de vriezer of koelkast) en maak zo’n vers sapje pas open als je hem gaat gebruiken! Dit recept is goed voor één portie, bijvoorbeeld als ontbijt.

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor je smoothie in een blender. Ik gebruikte mijn supersonische Solis blender, die een speciaal programma heeft voor groene smoothies en de baby boerenkool zo hard verpulvert dat je er echt niets meer van proeft. Trust me: de investering waard.

Meng maximaal 1 minuut om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden (langer blenden zorgt voor verhitting, wat weer zorgt voor verlies aan voedingsstoffen en vitamines.

Drink direct.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties