Bietensalade met quinoa en alfalfa

INGREDIËNTEN
-
Quinoa 130 gram
-
Veldsla 2 handjes
-
Rode bieten 2 stuks, voorgekookt en geschild
-
Cherrytomaatjes 6 - 8 stuks
-
Alfalfa een handje
-
-
Eieren 2 stuks
-
Basilicum 10 blaadjes (vers)
Deze quinoasalade van Three Girls One Kitchen heeft een gewaagd kleurtje. Door de bieten die we gebruiken wordt de quinoa namelijk paars. Ken je alfalfa al? Deze kiemgroente is bijzonder gezond. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je urinewegen gezond blijven, je lichaam ontgift en het kan je menstruatie verlichten. Daarnaast zit alfalfa ook nog eens vol met vitamine A, C, D, E en K.
De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een gerecht voor 2 personen.
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de quinoa voor het koken goed af. Doe tijdens het koken een beetje citroensap in het water voor de smaak.
Kook de eieren zo hard als je ze zelf lekker vindt.
Giet een beetje kokend water over de alfalfa zodat eventuele bacteriën die erop zitten dood gaan.
Snijd de bieten in stukjes en halveer de cherrytomaatjes.
Doe de ingrediënten in en kom en meng alles goed door elkaar. Doe de basilicumblaadjes er doorheen en breng op smaak met zout en peper.
Laat de quinoa goed afkoelen en meng dit door de andere ingrediënten.
Snijd de eieren in partjes en gebruik deze om de salade te garneren.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Quinoa 130 gram
-
Veldsla 2 handjes
-
Rode bieten 2 stuks, voorgekookt en geschild
-
Cherrytomaatjes 6 - 8 stuks
-
Alfalfa een handje
-
-
Eieren 2 stuks
-
Basilicum 10 blaadjes (vers)

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties