logo
RECEPT

Bladerdeeghapjes met geitenkaas, vijgen, appel

280714172652bladerdeegimage.jpg
INGREDIËNTEN

Als je het mij vraagt is bladerdeeg een van de lekkerste soorten deeg die er bestaan. Het is knapperig, rijk van smaak en ontzettend veelzijdig, dus eigenlijk standaard aanwezig in mijn diepvries. Voor deze bladerdeeghapjes heb je vier vellen nodig, zodat je vier hapjes kunt maken. Geserveerd met een salade (bijvoorbeeld met groene asperges en tomaatjes) is dat voldoende als lunch of lichte avondmaaltijd voor 2 personen.

Je kunt de hapjes ook bij de borrel serveren. Verwacht je veel mensen? Doe de hoeveelheden van dit recept dan keer vier, zodat je zestien hapjes maakt. Nóg leuker is het om de hapjes onderdeel te maken van een uitgebreide borrelplank. Mocht je geen puf hebben om helemaal zelf te bedenken waar je die mee moet vullen, bestel er dan gewoon eentje van Food and Wood. Leg de zelfgebakken bladerdeeg borrelhap erbij en je steelt de show – gegarandeerd!

Bladerdeeg borrelhap

Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien.

Hak de pecannoten grof met een scherp mes.

Snijd de halve appel in zo klein mogelijke blokjes (brunoise). Dat doe je het makkelijkst door er eerst partjes van de maken, die in dunne plakken te snijden, die plakken in dunne reepjes te snijden (zodat je een soort lucifers krijgt) en die reepjes in blokjes te snijden.

Snijd de vijgen in kleine stukjes.

Meng in een kom de geitenkaas, die je tussen je vingers verbrokkelt. Schep hier de blokjes appel, stukjes vijgen en de pecannoten doorheen.

Schep in het midden van elk plakje bladerdeeg een kwart van het geitenkaasmengsel, en vouw de punten van het vierkant naar binnen. Duw de alle vier de puntjes tegen elkaar aan zodat je een soort simpel envelopje krijgt. Het is niet erg als er hier en daar nog wat van de vulling zichtbaar is; dat geeft alvast een sneak preview van het lekkers wat erin zit!

Bak de bladerdeeghapjes 20 minuten in de oven op 200 graden Celsius, tot het bladerdeeg verkleurd is. Voor een extra mooie goudgele kleur kun je het bladerdeeg voor het de oven in gaat bestrijken met een losgeklopt ei. Op de foto heb ik dat niet gedaan (mijn eieren waren op), dus mijn hapjes zijn bleekscheetjes.

Eet smakelijk!

grazing table

Toffe trend: grazing table

Kan de borrelplank jou niet groot genoeg zijn? Dan is de grazing table ook iets voor jou. Denk aan borrelplank, maar dan in het formaat van een volledige tafel. Van kaas en vlees tot crackers, brood, dips en fruit, tot snackgroenten, chocolade, noten en olijven: de borrelplank tafel is van top tot teen gevuld met lekkers. Zoetekauwen onder ons kunnen er ook een meer zoete invulling aan geven met koekjes, taartjes en gebak.

Zoek op Foodness.nl naar verschillende snacks (klik hier voor recepten!) waarmee je jouw borreltafel kunt vullen. Vergeet natuurlijk ook de bladerdeeghapjes uit dit recept niet. Of kies voor uitbesteden en kies voor Grazing Table catering, waarbij alles uit handen genomen wordt. Het is sowieso genieten geblazen!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties