logo
RECEPT

Bloemkoolpizza met courgette, artisjok & zongedroogde tomaat

120915200750Pizzaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Gezonde pizzaaaaa! U kent het wel, met een bodem van bloemkool, ei en mozzarella. Ditmaal met een vega topping van artisjok, zongedroogde tomaat en gegrilde courgette. Zelf vermaal ik de rauwe bloemkoolroosjes het liefst tot een soort kruim in mijn blender. Dat moet dan wel een krachtige blender zijn (liefst een power blender, zoals de SOLIS Extreme Power Blender of de Vitamix PRO Power Blender!). Als je die niet hebt kun je ook gewoon lekker hakken met een scherp mes tot je een grof kruim hebt – het duurt dan alleen wat langer.

 

Met dit recept maak je twee pizza’s, voldoende voor twee personen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Vermaal de bloemkoolroosjes in een krachtige blender tot een grof kruim. Als je niet zo’n blender hebt kun je ook gewoon lekker hakken met een scherp mes tot je een grof kruim hebt – het duurt dan alleen wat langer.

 

Scheur of hak de mozzarella in zo klein mogelijke stukjes en roer ze door het bloemkoolkruim. Kneed met je handen ook het ei erdoor. 

 

Verdeel het ‘beslag’ over twee met bakpapier beklede bakplaten. Maak er een mooie pizzavorm van door het met je vingers of handpalmen plat de duwen. De bodem moet 3-5 millimeter dik zijn. 

 

Bak de pizzabodem 10 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

 

Bereid in de tussentijd de ingrediënten voor de topping: grill de plakjes courgette, snijd de zongedroogde tomaat in reepjes, snijd de artisjokken in stukjes.

 

Haal na 10 minuten de pizzabodems uit de oven. Verdeel de topping over de bodems: courgette, zongedroogde tomaat en artisjokken. Maak af met de Parmezaanse kaas.

 

Bak de pizza’s nog een minuut of 10 in de oven.

Eet direct. Verdeel er eventueel nog wat rucola over. Yummm!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties