logo
RECEPT

Bloemkoolpizza met peer & blauwe kaas

Bloemkoolpizza met peer & blauwe kaas
INGREDIËNTEN
Voor de bodem
Voor de topping

Hoewel ik zelden buiten de grenzen van mijn eigen stadje kom (Amsterdam, bedoel ik dan, maar in mijn dromen woon ik overigens nog steeds in New York), toog ik onlangs naar Rotterdam voor de lancering van de Verse Oogst box. Hierin zitten groenten en fruit van lokale telers, die door aan de Verse Oogst box te leveren zonder tussenkomst van een groothandel direct bij de consument terecht komen. Hoezee! Dat doet me denken aan het groente- en fruitabonnement van Odin dat mijn ouders vroeger hadden bij de Natuurwinkel, en dat ik toen vreselijk geitenwollensokkig vond. Mijn vriendinnetjes kregen dan gekke dingen als koolrabi en raapsteeltjes te eten. Inmiddels weet ik dat mijn ouders daarmee de basis hebben gelegd voor mijn gave om alles, maar dan ook álles te eten. 

Maar goed, die Verse Oogst box dus. Daar zitten ook recepten bij, met suggesties voor de inhoud van de box. Ik proefde een van die receptjes voor je (it’s a dirty job, but someone’s gotta do it!) en deel dat recept met alle liefde met jullie. Voor één pizza met een doorsnede van 25 cm (2 porties).

Kijk voor meer infoover de box en bestelmogelijkheden op Verseoogstbox.nl.

Bloemkoolpizza met peer & blauwe kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de bloemkool, droog hem heel (héél!) goed af en snijd de roosjes eraf. Pureer de roosjes met een staafmixer tot een kruim. Om het kruim alvast een beetje te laten garen doe je het in een (ovenbestendig) bakje, dek je het af met folie en zet je het vervolgens even in de oven: ongeveer 4 minuten.

De gestoomde bloemkool spreid je daarna uit op een (schone) theedoek. Rol de theedoek op met de bloemkool erin, en wring al het vocht eruit.

Meng alle ingrediënten voor de bodem: het bloemkoolkruim, 50 gram mozzarella, het ei plus een snuf zout en peper. Voeg eventueel ook nog wat knoflookpoeder toe. Meng dit met je handen tot een deeg.

Spreid het deeg uit over een met bakpapier bekleden ovenplaat. Duw er met je handen een mooie pizzavorm van.

Bak de pizzabodem zonder topping in 20 minuten goudbruin in de oven, op 200 graden Celsius. Haal de bodem uit de oven en draai hem om. Dat is makkelijkst als je een nieuw stuk bakpapier aan de bovenkant van de bodem houdt, dat samenknijpt met het oude stuk bakpapier en dit pakketje in één keer omkeert. Bak de pizzabodem ook nog 5 minuten aan de andere kant in de oven. Laat vervolgens 10 minuutjes afkoelen.

Besprenkel de pizzabodem met een klein beetje olijfolie en zout en peper. Verdeel de plakjes peer, blauwe kaas, walnoten en rest van de mozzarella erover. Bak nog 5-10 minuten in de oven. Garneer met de rucola.

Enjoy!

Bloemkoolpizza met peer & blauwe kaas

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties