Blondies: blonde brownie met rozijnen en witte bonen (ja echt!)

INGREDIËNTEN
-
Witte bonen blik 400 gram (uitgelekt 230 gram)
-
Havermout 2 eetlepels
-
Amandelpasta 3 eetlepels (of pindakaas)
-
Eieren 3 stuks
-
Bakpoeder 1/4 theelepel
-
Kokosbloesemsuiker 3 eetlepels
-
Kaneelpoeder 2 theelepels
-
Rozijnen 2 eetlepels
-
Zout snufje
Jullie weten dat ik dol ben op zoetigheid. Het liefst verstop ik daar ingrediënten in die niemand daar ooit in zou verwachten, zonder het te vertellen. Deze blondie is daar een voorbeeld van. Een blondie is een blonde variant op een brownie, die normaal barst van de suiker, bloem en boter. Deze versie bevat – hou je vast – witten bonen, kokosbloesemsuiker en amandelpasta (of pindakaas). Yummie!
Bereidingswijze blondie
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
Meng alle ingrediënten behalve de rozijnen met een staafmixer, blender of keukenmachine door elkaar. Voeg daarna de rozijnen toe.
Vet een ovenschaal van ongeveer 10×20 centimeter in (ik gebruikte een lasagneschaal voor twee personen) en giet het beslag erin.
Bak de blondie in 35-40 minuten gaar in de oven.
Eet smakelijk!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
-
Witte bonen blik 400 gram (uitgelekt 230 gram)
-
Havermout 2 eetlepels
-
Amandelpasta 3 eetlepels (of pindakaas)
-
Eieren 3 stuks
-
Bakpoeder 1/4 theelepel
-
Kokosbloesemsuiker 3 eetlepels
-
Kaneelpoeder 2 theelepels
-
Rozijnen 2 eetlepels
-
Zout snufje

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

Ik zie nergens de verhoudingen/hoeveelheden van de ingrediënten. Waar kan ik deze vinden?
Hoi Eveline, die staan rechtsboven aan de pagina (op de computer) of bijna helemaal bovenaan (mobiele weergave). Soms voorkomt een ad blocker dat je het ingrediënten blokje kunt zien. Lukt het nu wel? 🙂
Voor de zekerheid geef ik je ze ook uitgetypt:
Witte bonen blik 400 gram (uitgelekt 230 gram)
Havermout 2 eetlepels
Amandelpasta 3 eetlepels (of pindakaas)
Eieren 3 stuks
Bakpoeder 1/4 theelepel
Kokosbloesemsuiker 3 eetlepels
Kaneelpoeder 2 theelepels
Rozijnen 2 eetlepels
Zout snufje