logo
RECEPT

Blondies: blonde brownie met rozijnen en witte bonen (ja echt!)

120814152548blondieimage.jpg
INGREDIËNTEN

Jullie weten dat ik dol ben op zoetigheid. Het liefst verstop ik daar ingrediënten in die niemand daar ooit in zou verwachten, zonder het te vertellen. Deze blondie is daar een voorbeeld van. Een blondie is een blonde variant op een brownie, die normaal barst van de suiker, bloem en boter. Deze versie bevat – hou je vast – witten bonen, kokosbloesemsuiker en amandelpasta (of pindakaas). Yummie!

Bereidingswijze blondie

Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

Meng alle ingrediënten behalve de rozijnen met een staafmixer, blender of keukenmachine door elkaar. Voeg daarna de rozijnen toe.

Vet een ovenschaal van ongeveer 10×20 centimeter in (ik gebruikte een lasagneschaal voor twee personen) en giet het beslag erin.

Bak de blondie in 35-40 minuten gaar in de oven.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Eveline van der Veer says: 12th aug 17 7:25 am

    Ik zie nergens de verhoudingen/hoeveelheden van de ingrediënten. Waar kan ik deze vinden?

    • Claartje says: 12th aug 17 7:25 am

      Hoi Eveline, die staan rechtsboven aan de pagina (op de computer) of bijna helemaal bovenaan (mobiele weergave). Soms voorkomt een ad blocker dat je het ingrediënten blokje kunt zien. Lukt het nu wel? 🙂

      Voor de zekerheid geef ik je ze ook uitgetypt:
      Witte bonen blik 400 gram (uitgelekt 230 gram)
      Havermout 2 eetlepels
      Amandelpasta 3 eetlepels (of pindakaas)
      Eieren 3 stuks
      Bakpoeder 1/4 theelepel
      Kokosbloesemsuiker 3 eetlepels
      Kaneelpoeder 2 theelepels
      Rozijnen 2 eetlepels
      Zout snufje