INGREDIËNTEN
Voor de cocktail
-
Wodka 50 milliliter (liefst Ketel One Vodka)
-
Port 10 milliliter
-
Bitters 6 scheuten: Black Truffle Bitters, Fee Brothers Celery Bitters, Memphis BBQ Bitters
-
Knoflookpoeder snufje
-
Appelsap 80 milliliter (liefst appel-perensap)
-
Rode wijn 10 milliliter (liefst Valpolicella Classico)
-
Zout Snuf zout & peper & piment
-
Tabasco 3 scheuten
-
Limoensap 15 milliliter
Wat is jouw favoriete maaltijd van de dag? Die van mij is eigenlijk direct de beste maaltijd van de WEEK: het is namelijk de weekend brunch! Dit weekend is het Nationale Brunch Dag, ja ja, op zaterdag 28 september om precies te zijn, wat betekent dat je dan op verschillende plekken in Nederland bijzonder goed kunt brunchen. Maarrrr je kunt natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken! Sloof je uit op een bordje Eggs Benedict of een heuse shakshuka, en serveer die met deze fabuleuze ‘Bloody Harry’ cocktail. Een variatie op de klassieke Bloody Mary, bedacht door bartender Tim Burgert die bij de bekende cocktailbar Door 74 werkt. Dit recept komt het uit het Grote Bloody Mary Boek, dat je hier (klik!) gratis kunt downloaden. Want ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat Bloody Mary cocktails verdómd goed passen bij een brunch, of wel? 😉
Ingrediënten ‘Bloody Harry’ cocktail (Bloody Mary variatie)
(Voor 2 glazen)
50 milliliter Ketel One Vodka
10 milliliter Kopje Colheita 1997 Port
15 milliliter limoensap
3 scheuten Tabasco
snufje knoflookpoeder
80 milliliter appel-perensap
10 milliliter Valpolicella Classico (of een andere fruitige rode wijn)
2 scheuten Black Truffle Bitters
2 scheuten Fee Brothers Celery Bitters
2 scheuten Memphis BBQ Bitters
Geraspte Piment d’Espelette
Snuf zeezout en zwarte peper
Garnering
6 blokjes truffelkaas
2 partjes peer
2 takjes salie
Bereidingswijze Bloody Mary
Vul een shaker met de volgende ingrediënten: vodka, appel-perensap, port, Valpolicella Classico, limoensap, drie bitters, Tabasco, piment, knoflookpoeder, zout, peper.
Schud de shaker (in officiële cocktailtermen zeg je: ‘throw’ de shaker) tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Vul een longdrinkglas tot aan de rand met ijs.
Verdeel de inhoud van de shaker over twee longdrinkglazen en schenk ze uit over een zeefje (oftewel: ‘strainen’).
Garneer de Bloody Mary met drie blokjes truffelkaas, een partje peer en wat salie.
Cheers!
Dit recept komt uit het Grote Bloody Mary Boek, dat is hier (klik!) gratis te downloaden.
INGREDIËNTEN
Voor de cocktail
-
Wodka 50 milliliter (liefst Ketel One Vodka)
-
Port 10 milliliter
-
Bitters 6 scheuten: Black Truffle Bitters, Fee Brothers Celery Bitters, Memphis BBQ Bitters
-
Knoflookpoeder snufje
-
Appelsap 80 milliliter (liefst appel-perensap)
-
Rode wijn 10 milliliter (liefst Valpolicella Classico)
-
Zout Snuf zout & peper & piment
-
Tabasco 3 scheuten
-
Limoensap 15 milliliter
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties