logo
110414172132boekweitimage.jpg
INGREDIËNTEN

Boekweit is geen graan, zoals veel mensen denken, maar behoort tot de duizendknoopfamilie. Het is eigenlijk een eetbaar zaad, net als bijvoorbeeld zonnebloempitten. Je kunt er meel van maken en dat gebruiken zoals meel van granen, met het voordeel dat je bloedsuikerspiegel minder laat pieken, het glutenvrij is, en dat het weer andere voedingsstoffen bevat dan granen. Zo bevat boekweit o.a. fosfor, magnesium en kalium, plus aminozuren als arginine, wat je afweersysteem versterkt.

 

Deze ingrediënten zijn voldoende voor 2 personen als ontbijt.

Voeg scheutje voor de rijstmelk toe in een grote kom en meng met een vork of garde. Meng het ei door het boekweitmeel en blijf kloppen. Voeg een snuf zout toe en indien gewenst ook een snufje bakpoeder. Laat het beslag 10 minuutjes staan.

 

Verhit een theelepel (kokos)olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, en giet flinke eetlepels beslag in de koekenpan. Ik bak er meestal 2 of 3 tegelijk, omdat ik van iets kleinere pannenkoekjes houd. Draai de pannenkoekjes om als de onderkant lichtbruin verkleurd is, wat 7-10 minuten duurt. Bak de andere zijde tot die ook goudbruin is, ongeveer 5-6 minuten.

 

Eet direct, bijvoorbeeld met vers fruit en honing, of een klodder (geiten)kwark met kokossnippers en rauwe cacao nibs.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties