logo
RECEPT

Boerenkool-walnoot pesto

290515101302R239Image.jpg
INGREDIËNTEN

Kijk in de winkel even of je nog boerenkool kunt scoren, want dit recept is namelijk écht de moeite waard. We maakten eerder al een walnootpesto, maar dan zonder boerenkool. Als de geen boerenkool kunt vinden, kun je die dus ook prima maken. Maaaarrrr, inclusief superfood boerenkool is het toch echt nog lekkerder!

 

Dit recept van The Muffin Myth combineren we met pasta zodat je meteen een lekker recept hebt voor het avondeten. Dit gerecht is voor 4 personen. Eet smakelijk!

Kook de pasta (liefst volkoren!) volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Haal de boerenkool van de stam indien nodig, en hak het. Het lijkt heel veel, maar als je het kookt slinkt het en blijft er een stuk minder van over. Kook de boerenkoolstukjes ongeveer 2 minuten in ruim water.

 

Rooster in de tussentijd de walnoten in een droge koekenpan. Zodra ze beginnen te geuren zijn ze goed. Houd ze goed in de gaten en keer regelmatig, ze verbranden snel!

 

Giet de boerenkool af in een vergiet en spoel af met koud water zodat de garing stopt.

 

Druk zoveel mogelijk water uit de boerenkool en maak tenslotte droog met een theedoek.

 

Doe de boerenkool, parmezaan, olijfolie, walnoten, knoflook, citroensap en zout in een de keukenmachine. Je kunt hiervoor ook prima een staafmixer gebruiken, maar met deze hoeveelheid boerenkool is dat wel lastiger.

 

Pulseer tot het een mooie pasta is geworden. Stop af en toe even om de ingrediënten naar beneden te duwen zodat alles meegenomen wordt.

 

Als de pesto te droog is, kun je altijd nog een beetje extra olijfolie toevoegen.

 

Roer door de pasta en eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties