logo
RECEPT

Boerenkoolsalade met champignons en gemberdressing

090714152528R106Image.jpg
INGREDIËNTEN

Tot voor kort stond boerenkool eigenlijk vooral bekend als wintergroente, terwijl het vol met voedingsstoffen zit! Daar kwamen alle foodies snel genoeg achter, want het is inmiddels een heel populair smoothie-ingrediënt. Natuurlijk hoef je niet altijd smoothies of stamppot van boerenkool te maken, het is ook heel goed geschikt als salade, zoals in deze boerenkoolsalade met champignons en gemberdressing van Maria Ushakova. De stammetjes die je van de boerenkool afsnijdt kun je trouwens weer wel voor de smoothie gebruiken, die zijn niet lekker in de salade. De ingrediënten zijn voor 6 bijgerechtjes of 2-3 lunchporties.

Rooster de sesamzaadjes in een koekenpannetje, ongeveer 2 of 3 minuten terwijl je ze rond blijft bewegen, en doe deze op een bordje opzij.

 

Giet het citroensap over de blokjes appel en roer dit goed door, zodat het sap goed verdeeld is.

 

Verhit een eetlepel olie in de pan en doe hier de champignons en knoflook in. Maak op smaak met wat peper en zout en blijf roeren tot de champignons hun vocht loslaten.

 

Doe de boerenkool in een grote kom en breek deze een beetje. Voeg de appel en radijsjes doe aan de kom.

 

Combineer in een schaaltje de gember, 3 eetlepels olijfolie, de wijnazijn en wat zout. Dit is de dressing. Deze kun je nu al door de boerenkool mengen, of als laatste toevoegen zodat iedereen zelf kan doseren.

 

Maak de boerenkoolsalade op in een kommetje of bord, met daarbovenop de champignons en wat sesamzaadjes als garnering.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties