logo
RECEPT

Boerenkoolsmoothie met kiwi, citroen en gojibessen

290414150934E44Image.jpg
INGREDIËNTEN

Voor deze smoothie van Three Girls One Kitchen gebruiken we boerenkool. Waarom boerenkool zo gezond is, lees in een van Claartje's superfood blogs. Kortom, een supergezond begin van de dag, deze smoothie! De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor twee smoothies.

 

We gebruiken voor deze smoothie gojibessen die een nachtje hebben geweekt in een bakje water. Want hoewel Nu.nl vandaag bericht dat er mensen zijn die misselijk worden van gojibessen of er zelfs van gaan overgeven, geloven wij niet dat deze besjes echt ongezond zijn. Eet ze met mate, en eet ze niet als je het idee hebt dat je er heftig op reageert. Gojibessen behoren tot de nachtschadefamilie, waar sommige mensen gevoelig voor zijn. Overigens is in het nieuwsbericht over gojibessen niet eens duidelijk of de beschreven klachten wel veroorzaakt werden door gojibessen of door andere (giftige) bessen die erop lijken, zoals de bitterzoetbes.

Schil de kiwi en pers de sinaasappel en citroen uit. Als je niet zo goed tegen zuurheid kan, gebruik dan een ½ citroen in plaats van een hele.

 

Doe alle ingrediënten in een blender en pulseer totdat je een homogene drank krijgt.

 

Giet de smoothie in twee glazen en geniet!

 

Drink smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties