
INGREDIËNTEN
-
Uien 1/2 stuks, gesnipperd
-
Knoflook 1 teen, in plakjes
-
Boerenkool 75 gram
-
Prei 75 gram
-
Wortel 75 gram
-
Tomaat 75 gram
-
Groentebouillon 1 liter
-
Geitenkaas 50 gram, ter garnering
Boerenkool alleen goed voor stamppot? Nee joh, je kunt er veel meer mee! Ik gebruikte voor deze soep een mix voor soepgroenten met boerenkool die je gewoon bij Albert Heijn kunt kopen. Er zit niet alleen boerenkool in, maar ook prei, wortel en tomaat. Je kunt de hoeveelheden van dit recept aanhouden, maar kunt ook lekker spelen met de hoeveelheden of weglaten wat je niet lekker vindt. Probeer in totaal zo’n 300 gram groente te gebruiken: dat mag ook best alleen prei en boerenkool zijn.
Bij de mix die ik gebruikte zit een zakje 'smaakmaker’ zodat je alleen nog maar water hoeft toe te voegen, maar ik gebruikte lekker een bouillonblokje. Natuurlijk bevat een bouillonblokje zout en smaakstoffen, maar toch ging mijn voorkeur uit naar iets met minder zout, suiker en extracten dan die vloeibare smaakmaker.
Met dit recept maak je één pan soep, ongeveer 4 porties.
Fruit ui en knoflook in een eetlepel olijfolie in een soeppan.
Voeg boerenkool, wortel (of een groentemix) toe, samen met twee bouillonblokjes en een liter water.
Breng aan de kook en laat minimaal 10 minuten pruttelen. Voor een nog zachtere en smeuïger soep kook je minimaal 20 minuten.
Pureer met de staafmixer tot de gewenste dikte.
Serveer indien gewenst met wat verkruimelde geitenkaas.
INGREDIËNTEN
-
Uien 1/2 stuks, gesnipperd
-
Knoflook 1 teen, in plakjes
-
Boerenkool 75 gram
-
Prei 75 gram
-
Wortel 75 gram
-
Tomaat 75 gram
-
Groentebouillon 1 liter
-
Geitenkaas 50 gram, ter garnering

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties