Borrel recept voor kerst: Vegan bonenspread die smaakt naar paté
INGREDIËNTEN
-
Witte bonen 200 gram
-
Kidneybonen 200 bonen
-
Zongedroogde tomaten 100 gram
-
Zout en peper, naar smaak
-
Gedroogde cranberry 30 gram, fijn gehakt
De beste recepten worden vaak per toeval ontdekt. In Italië, tijdens de Yoga & Food Retreat van Marije en mij, werk ik meestal een aantal recepten uit. Iedereen die meegaat kan dan aan de hand van die recepten aan de slag. Maar goed, soms is er wel eens een ingrediënt op, en dan moet je improviseren. Dan maak je een witte bonenspread ineens met witte bonen en kidneybonen, zoals Yoga Retreat-deelnemers Susan en Bertie deden. En dan ontdek je dat bonen in combinatie met zongedroogde tomaat om een of andere reden heel erg naar wildpaté smaken. Terwijl het toch echt volledig plantaardig (dus veganistisch) is.
Om het nog meer ‘wild’ gevoel te geven voegde ik nog wat cranberry’s toe aan de ‘paté’ – dan misstaat het niet op een kersttafel. Lekker bij de borrel. En net een tikje minder zwaar dan gewone paté. En een stuk diervriendelijker. Ik ga mijn familie ermee voor de gek houden tijdens kerst dit jaar, in ieder geval!
Bereidingswijze vegan paté
Meng alle ingrediënten behalve de cranberry’s in een keukenmachine, of gebruik een staafmixer.
Blijf mengen tot je een grove pasta hebt, met ongeveer de structuur van hummus.
Roer vervolgens de fijn gehakte cranberry’s door de ‘paté’.
INGREDIËNTEN
-
Witte bonen 200 gram
-
Kidneybonen 200 bonen
-
Zongedroogde tomaten 100 gram
-
Zout en peper, naar smaak
-
Gedroogde cranberry 30 gram, fijn gehakt
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties