logo
RECEPT

Boterham met geitenkaas: Vers brood is gezond & lekker!

041115103134Broodimaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Mensen die roepen dat brood ongezond is – of erger nog: dat je dik wordt van brood – zijn stom. En dom, want het is helemaal niet waar. Dik word je als je teveel eet en te weinig verbrandt, of dat nu boterhammen of avocado’s of hamburgers zijn. Brood wordt gemaakt van graan, en daarvan zijn er verschillende soorten. Tegenwoordig wordt tarwe vaak zwart gemaakt (het zou te veel minder voedingsstoffen bevatten dan vroeger, het bevat gluten) maar als je het mij vraagt is er niets mis met tarwe. Wel is het qua variatie aan te raden om verschillende graansoorten af te wisselen. Van spelt, naar rogge, naar tarwe, naar teff, naar gierst, etc.. Onthoud: hoe meer je varieert, hoe meer verschillende voedingsstoffen je binnen krijgt.

 

brood, supermarkt, albert heijn, oprecht brood, foodness, gezond, les pains boulogne meergranen

 

Puur & oprecht brood

Wanneer ik zelf brood maak zorg ik dat het zo ‘puur’ en oprecht mogelijk is – dus zo min mogelijk onnodige toevoegingen bevat. Oké, eigenlijk is dat vooral omdat ik lui ben en niet houd van ingewikkelde recepten en lange lijsten met ingrediënten. Brood zou uit niet veel meer moeten bestaan dan granen, gist, zout en water, eventueel aangevuld met wat zaden of bijvoorbeeld pompoenpitten. Dat is wat ik versta onder oprecht brood.

 

brood, supermarkt, albert heijn, oprecht brood, foodness, gezond, les pains boulogne meergranen

 

Supermarktbrood

Hoewel zelf gebakken brood het aller-, aller-, allerlekkerst is, heb je daar niet altijd de tijd voor – ik in ieder geval niet. Dan is het dus de truc om een bakker of supermarkt te vinden die net zulk lekker brood bakt als je zelf doet. Of nog iets lekkerder, als het even kan. Natuurlijk bakken bakkers meestal fantastisch lekker brood – het is natuurlijk hun vak – maar ook een supermarkt als Albert Heijn heeft echt goed vers brood. Ik wist wel dat het in de winkel wordt af gebakken (essentieel voor vers brood!), maar niet dat het brood van Appie net zo puur is als mijn zelf gebakken brood. De meeste supermarktbroden bevatten namelijk onzin als kunstmatige broodverbeteraar en conserveringsmiddelen, die vaak juist nodig zijn om brood lekker knapperig van buiten en soepel en zacht van binnen te houden. Maarrrr het brood van mijn favo supermarkt bevat vanaf nu geen kunstmatige broodverbeteraars meer!

 

brood, supermarkt, albert heijn, oprecht brood, foodness, gezond, les pains boulogne meergranen

 

Hoe dan?

De receptuur van al het Albert Heijn brood is onlangs aangepast, dus de broden bevatten nu geen kunstmatige broodverbeteraars meer. En tóch is het brood knapperig van buiten en soepel en zacht van binnen. Hoe doen ze dat dan? Bakker Koen vertelt het hieronder in de video. Oké vooruit, ik vertel het ook: het voordeeg heeft een rijstijd van 18 uur.

 

 

Met geit & kiemgroenten

Zo’n verse boterham is natuurlijk maar het begin, daarna begint het festijn. Omdat ik dol ben op pitten en zaden kies ik qua brood bijvoorbeeld voor Les Pains Boulogne Meergranen. Vervolgens beleg ik de boterham met een jonge geitenkaas, honing (ik gebruikte honing met vlierbes, vandaar de rode kleur) en broccoli kiemen voor een extra dosis voedingsstoffen. Zo simpel, zó lekker!

 

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties