logo
RECEPT

Breakfast cake: kwarktaartje van energierepen

Breakfast cake: kwarktaartje van energierepen
INGREDIËNTEN

Ontbijt je ook vaak met kwark en granola – al dan niet met vers fruit? Dan weet ik een hele leuke variatie voor je. Met deze breakfast cake krijg je eigenlijk precies hetzelfde binnen (kwark + granola + een beetje gelatine) maar kun je wel een táárt aansnijden als ontbijt. Win-win, toch? Het is eigenlijk heel simpel! Je snijdt de repen in kleinere stukjes en zet ze in een vorm tegen de rand. Ik gebruikte een lunchtrommel als vorm, omdat ik een vierkant taartje wilde maken. Ging prima! De vulling bestaat uit kwark met gelatine. Mocht je geen gelatine willen gebruiken, zoek dan naar agar agar in de natuurvoedingswinkel. Dat bevat geen dierlijke producten en zorgt er ook voor dat je kwarktaartje stijf wordt!

In eerdere recepten heb ik al uitgelegd dat ik graag werk met de granola van Eat Natural (zoals voor deze rainbow breakfast jars), maar wist je dat er ook repen zijn van hetzelfde merk? Een soort energiereep, in heel veel verschillende soorten! Voor sporters en actievelingen met extra veel eiwitten (de proteine packed lijn), een aantal volledig plantaardige variaties voor de vegans onder ons, maar ook een aantal verwenrepen met een lekker yoghurt- of chocoladelaagje. Je vindt ze bij Albert Heijn. Oh, en ze zijn allemaal glutenvrij!

Wel een kleine kanttekening: waar sommige granola’s van Eat Natural geen toegevoegde suikers bevatten, geldt dat niet voor de repen. Dat vind ik zelf geen probleem, want er zitten verder geen kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen in! Voor dit recept gebruikte ik vier verschillende repen door elkaar; twee protein packed repen (waarvan eentje met gezouten karamel en pinda’s!) en twee fruit & nut bars (waarvan eentje met cranberry en macademia. Yum!

Ingrediënten breakfast cake

Voor 2-3 personen als ontbijt

200 gram kwark
4 Eat Natural bars (of meer :p)
4 blaadjes gelatine
Evt: vers fruit

Bereidingswijze

Snijd de energierepen in stukken, zodat je dunne ‘frietjes’ overhoudt.

Zet de energierepen tegen de rand van een kleine springvorm. (Tip: ik gebruikte een brooddoos als vorm. Werkt ook prima!)

Laat de blaadjes gelatine een paar minuten weken in koud water. Knijp ze uit.

Meng de gelatine met een paar eetlepels heet water, tot de gelatine volledig is opgelost.

Meng het gelatinemengsel door de kwark.

Giet de kwark in de vorm, tussen de energierepen.

Zet minstens een uur in de koelkast.

Versier met cacaopoeder, poedersuiker, vers fruit, hagelslag… Wat jij lekker vindt!

Enjoy 🙂

Breakfast cake: kwarktaartje van energierepen

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Eat Natural. Omdat ik al hun producten zo te gek vind!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties