
INGREDIËNTEN
-
Broccoli 1 stuks
-
Hummus 100 gram (met knoflook)
-
Citroensap om te sprenkelen
Dit supersimpele groentegerecht van Lui in Cucina maakt van broccoli een ware versnapering. Het lekkerst is natuurlijk om zelfgemaakte hummus te gebruiken, maar het kan eventueel ook met hummus van de markt of uit de supermarkt. Serveer de broccoli met couscous of quinoa bij een gegrild stuk vlees, of combineer het met deze gevulde paprika’s of kindvriendelijke tonijnkoekjes.
Ingrediënten
1 broccoli
100 gram (knoflook)hummus
1 eetlepel citroensap
Zo maak je de broccoli
Bereid de broccoli naar wens: je kunt de roosjes bijvoorbeeld stomen, grillen of koken. De gaartijd hang af van de grootte van de stukjes. Ga bij stomen uit van 6-10 minuten, bij koken van 10-15 minuten. Ga je grillen, snijd de broccoli dan in plakken van ongeveer een centimeter dik. Stoom of kook die de helft van die tijd, en bestrijk de plakken vervolgens met olijf- of kokosolie. Grill 3-5 minuten per kant. Zorg dat de stukken nog beetgaar zijn.
Hussel de broccoli met de hummus, zodat elk roosje een dun laagje krijgt. Sprenkel er wat citroensap over en maak het indien gewenst af met wat versgemalen zwarte peper.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Broccoli 1 stuks
-
Hummus 100 gram (met knoflook)
-
Citroensap om te sprenkelen

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties