
Een groen bord kan wellicht wat saai of onaatrekkelijk klinken – brrr, groenten! Gelukkig laat dit recept van de knappe Jenny van Healthyfans zien dat je ook met vrijwel alleen maar groene ingrediënten een super lekker en gezond broodje op tafel tovert. Zelf kwam Jen het gerecht in Bali tegen, en – gelukkig voor ons – maakte het na. Denk maar even mee: een knapperig broodje met pesto, doperwten, spinazie, avocado en een gepocheerd eitje. Yum!
Dit recept is voor 1 persoon maar kan gemakkelijk vermenigvuldigd worden.
Pssst: volg Foodness.nl ook op Youtube!
Bereidingswijze broodje groene groenten
Kook heet water in een pan en voeg daar de doperwten aan toe. Kook tot ze gaar zijn.
Verhit een koekenpan met een eetlepel olijfolie en roerbak de spinazie kort, zodat het nog een beetje knapperig blijft.
Zet een apart pannetje met water aan de kook en voeg hier azijn aan toe. Creëer met een lepel een draaikolk in het water en breek het eitje voorzichtig in het midden. Lat het eitje 3 – 5 minuten rustig in het water koken. Laat het eitje op een stuk keukenpapier uitlekken.
Leg de sneetjes brood op een bord en smeer een laag pesto erop.Verdeel daarop de avocado, de spinazie, erwten en het gepocheerd eitje. Strooi als laatste nog wat fetakaas en breng op smaak met wat citroensap, zout en peper.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor het broodje

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties