logo
bonensoep_image
INGREDIËNTEN

Tandarts

Het zat er al lang aan te komen, mijn tandarts had me ruim op tijd gewaarschuwd. Een grondige verbouwing van mijn gebit blijkt noodzakelijk en uitstellen is niet langer verantwoord. Dus vooruit dan maar. De eerste twee behandelingen gaan prima. Maar voor daarna staat er een lange sessie bij de kaakchirurg op het programma, met heel veel zagen, boren, duwen en trekken. Mijn tandarts bereidt me er al op voor: “Minstens een week zul je er last van hebben, bedenk maar vast wat je allemaal vloeibaar kunt eten”.

Vloeibaar ontbijt, vloeibare lunch

De middag en avond van de behandeling kom ik niet verder dan veel water en lauwe thee. Als ik ’s avonds een mandarijntje naar binnen probeer te werken levert zelfs dat al te veel pijn en gedoe op. Gelukkig gaat het de dagen daarna al snel beter, maar mijn tandarts had wel gelijk met het “hele week vloeibaar eten”. Ontbijt en lunch kom ik gelukkig prima door met smoothies van Foodness.nl, havermoutpap van Foodness.nl en veganistische pannenkoeken van Foodness.nl, steeds in allerlei varianten. En tussendoor dan een banaan, yoghurt en geraspte appel… van mezelf.

Saai

Alleen zo tegen etenstijd gaat mijn maag knorren en heb ik even geen zin meer in fruit of pap. Liefst zou ik gewoon stevige kost eten, die goed vult en met een heleboel groenten. Maar ik kom de eerste dagen niet verder dan aardappelpuree, gepureerde groenten en gepureerde bonen of fijngeprakte eieren. Dat heb ik na een paar dagen ook wel gezien; het wordt een beetje saai.

Warm buikje

Daarom duik de voorraadkast in en kom al experimenterend tot de volgende bruine bonensoep. En ik moet zeggen: het smaakt uitstekend, na afloop is mijn buikje warm en gevuld en kan ik er weer even tegenaan. Die ga ik op een koude winterdag vast nog wel eens maken. En dan neem ik er een hard broodje bij, waar ik tegen die tijd ongetwijfeld weer mijn tanden in kan zetten!

bonensoep_header

Bereidingswijze

Verwarm de olie en fruit de knoflook en de uien gedurende 5 minuten.

Voeg dan de wortel, tomaat en zoete aardappel toe en stoof het geheel nog eens 10 minuten.

Voeg daarna de bonen, de bouillonblokjes en een liter water toe en breng het geheel aan de kook. Ongeveer 10 minuten laten koken en dan pureren met de staafmixer. Peper en zout toevoegen.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties