logo
RECEPT

Brunch gerecht: Hartige croissantbakjes met ei en spinazie

Brunch gerecht: Hartige croissant bakjes met ei en spinazie
INGREDIËNTEN

Drie keer raden wie er morgen jarig is… IT’S ME! En om dat te vieren trakteer ik mezelf op een extra fijn ontbijtje. Omdat croissantjes ook altijd maar weer croissantjes zijn, toverde ik croissantdeeg om tot bakjes. Zet ze kort in de oven om alvast een klein beetje te garen, giet er een ei-mengsel in, et voila: croissantbakjes met ei!

Brunch gerecht: Hartige croissant bakjes met ei en spinazie

Je kunt natuurlijk verder alle kant op met dit gerecht. Houd je van kaas? Voeg dan blokjes feta toe aan het eiermengsel, of een handje geraspte kaas. Liever meer groenten? Snijd dan een paprika in kleine blokjes en voeg die toe aan het ei, samen met wat fijn gesneden bieslook.

Brunch gerecht: Hartige croissant bakjes met ei en spinazie

Bereidingswijze croissantbakjes

(voor 6 bakjes, genoeg voor 3-4 personen)

Let op: Je hebt voor dit recept 6 muffinvormpjes of kleine ovenschaaltjes nodig!

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet de vormpjes in met een beetje olijfolie.

Vul de muffinvormpjes allemaal met het lapje deeg voor één croissant. Bestrijk het deeg met een klein beetje van het eiermengsel. Zet de bakjes zo’n 10 minuten (leeg!) in de oven, zodat ze vast een beetje kunnen bakken.

Klop in de tussentijd de eieren los met wat zout en peper. Scheur de spinazie in stukjes.

Haal de bakjes uit de oven. Doe wat spinazie in elk bakje en verdeel het eiermengsel over alle bakjes.

Schuif opnieuw de oven in en bak nog 15-20 minuten, tot het ei gestold is.

Serveer direct. Enjoy!

Brunch gerecht: Hartige croissant bakjes met ei en spinazie

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties