logo
RECEPT

Bulgursalade met gegrilde kip + win 5x pakket met gezonde maaltijdproducten!

201014170907bulgurzonnaturaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Vorige week schreef ik al over de rotzooi die tegenwoordig in bijna alle supermarktproducten zit verstopt; van conserveringsmiddelen tot een vrachtlading aan geur- en kleurstoffen. De beste en makkelijkste manier om die zoveel mogelijk te vermijden is eigenlijk heel simpel. Zelf koken! Geen voorverpakte salades, geen magnetronmaaltijden, geen kant-en-klare koekjes.

 

Nu is het bijna niet te doen om echt alles helemaal vers te halen of te verbouwen in je eigen groentetuin. Ik heb zelf een hele kleine moestuin met munt en koriander op mijn balkon staan, maar die is het woord ‘tuin’ eigenlijk niet waardig. Bovendien vergeet ik regelmatig die arme plantjes water te geven, dus mijn aardbeien hebben al het loodje gelegd. Oeps. Voor deze bulgursalade gebruik ik dus bulgur die uit een zakje komt, maar dan wel van Zonnatura. Dit maaltijdproducten is nieuw, en ik bekeek het eerlijk gezegd met enige huivering. Je hoeft de bulgurmix (er zit ook quinoa en sesam in) namelijk niet meer te koken, en dat riekt naar kant-en-klaar voedsel, dus naar rotzooi. De ingrediëntenlijst onderwierp ik daarom aan een grondige inspectie.

 

De conclusie? In deze bulgurmix met quinoa en sesam zit 86% biologische bulgur, 7% biologische rode quinoa, 6% biologisch geroosterd sesamzaad, biologische zonnebloemolie en zeezout. That’s it. Kijk, dat zijn ingrediëntenlijstjes waar ik blij van word. Met dit recept maak je een avondmaaltijd voor twee personen.

Verwarm de bulgur met quinoa en sesam door de verpakking in een pannetje met heet water te hangen. Het water hoeft niet te koken. Verwarm een minuutje of vijf.

 

Wrijf de kipfilet in met de ras el hanout. Breng indien gewenst verder op smaak met zout en peper. Verhit intussen een grillpan op hoog vuur. Grill de kip in 10-15 minuten gaar. Snijd hem voor de zekerheid even in op het dikste punt, om te checken of hij echt helemaal gaar is.

 

Stoom (5 minuten) of kook (8 min) de broccoli beetgaar.

 

Snijd de verse munt in kleine reepjes en roer het door de kwark. Voor een lactosevrije versie van dit gerecht gebruik je natuurlijk geen gewonen kwark, maar bijvoorbeeld sojayoghurt. Knijp er ook een klein beetje limoensap over en roer goed door.

 

Serveer de bulgur met de gegrilde kip en broccoli, en een dot van het kwarkmengsel. Verdeel de rest van het limoensap over de salade. Eet smakelijk!

 

bulgur, salade, zonnatura, quinoa, sesam, recept

 

Wil jij ook producten van Zonnatura proberen? Dat kan! 

 

WIN: 5 pakketten met Zonnatura maaltijdproducten

Dit pakket bevat het volgende:

– Linzen (wortel) maaltijd

– Quinoa (olijf & tomaat) maaltijd

– Bulgur (quinoa & sesam) maaltijd

– Soja om mee te koken

– Havermelk om mee te koken

 

Zonnatura, win, quinoa, prijs, winnen, actie, gratis

 

Winnen?

– Like ZonnaturaFoodness op Facebook

– Reageer op dit bericht en tag of noem de persoon voor (of met) wie jij deze maaltijden gaat maken

– Kopieer je reactie en stuur die, samen met je naam en adres, naar info@foodness.nl ovv. Zonnatura

 

Deze winactie loopt tot 23 november 2014. Winnaars krijgen bericht per e-mail.

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties