logo
RECEPT

Bulletproof coffee 2.0: vegan latte van koffie & kokosolie

Bulletproof coffee 2.0: vegan latte van koffie & kokosolie
INGREDIËNTEN

Kokosolie door je koffie. Goed idee man! Nou ja, dat was eerlijk gezegd niet mijn reactie toen ik in 2014 voor het eerst schreef over de trend die bulletproof coffee veroorzaakte. Dat artikel kun je hier (klik!) terug lezen. Toen dacht ik vooral: die lui zijn niet helemaal goed. Inmiddels ben ik vier jaar ouder en wijzer, en besluit ik de bulletproof coffee nog een kans te geven. Wanneer je puur kijkt naar de feiten klinkt het namelijk best goed:

– Een romige, volle koffie drank met een mooie dikke schuimlaag bovenop

– Geen zuivel, geen dierlijke ingrediënten

– Twee ingrediënten: koffie & kokosolie

Of de praktijk ook bevalt, dat ga ik uitproberen! Overigens met een extra snufje kaneel en wellicht een drupje agavesiroop als toevoeging.

Bulletproof coffee 2.0: vegan latte van koffie & kokosolie

Ingrediënten bulletproof coffee

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze bulletproof coffee

Zet een kop koffie. Ik gebruikte mijn Chemex apparaat, waarmee ik ongeveer 250 ml. filterkoffie zette.

Doe de hete koffie samen met de (gesmolten) kokosolie in een blender. Voeg indien gewenst een snufje kaneel en een beetje agavesiroop toe.

Let op: het resultaat is het beste bij hogesnelheidsblenders, omdat die het mengsel zo hard ronddraaien dat het letterlijk wordt opgeklopt. Dat maakt het luchtig en romig van smaak.

Blend het koffiemengsel 30 – 60 seconden op hoge snelheid.

Schenk uit in een glas.

Drink direct!

 

En, is het wat?

Nou, eerlijk gezegd vond ik de smaak wat gekkig. Alleen filterkoffie en kokosolie was iets te heftig, en gaf niet echt een mooie schuimlaag. Mijn oplossing? Een theelepeltje (veganistisch) eiwitpoeder. In mijn smoothies zorgt dat ook altijd voor een mooie romige en opgeklopte structuur wanneer je het lang genoeg in de blender mengt. Dat werkte als een tiet! Klein schuimlaagje, iets ‘voller’ van smaak en structuur. Ja, ik kan oprecht zeggen dat dan een lekker drankje is. Een beetje vreemd, maar wel lekker 😉

Bulletproof coffee 2.0: vegan latte van koffie & kokosolie

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties